HC Energie Karlovy Vary

Premiér Paroubek: Karlovy Vary víceúčelovou sportovní halu potřebují

K a r l o v y  V a r y - Vzácného hosta přivítala ve středu na svém stadionu HC Energie Karlovy Vary. V rámci své pracovní cesty po Karlovarském kraji přijal předseda Vlády České republiky Ing. Jiří Paroubek pozvání klubu k prohlídce současného zimního stadionu a především k představení projektu na výstavbu nového víceúčelového sportovního centra. To by se v karlovarské čtvrti Tuhnice mělo začít stavět už na podzim tohoto roku.
Ještě před zahájením pracovní části své návštěvy, shlédl Jiří Paroubek část tréninku karlovarských žáčků, kteří mu pak předali malý dárek v podobě dresu v klubových barvách s premiérovým jménem na zádech.

Následná tisková konference se dotkla řady důležitých témat, velká pozornost byla věnována i plánům Karlových Varů na stavbu nové arény. „Byl jsem seznámen s projektem výstavby nové víceúčelové sportovní haly. Myslím si, že Karlovy Vary takovou halu potřebují a je to pro ně velmi užitečné,“ vyjadřuje Jiří Paroubek plnou podporu dlouho připravovanému záměru.

Stavba víceúčelového komplexu je velmi náročná na financování. Největší část nákladů by mělo nést Město Karlovy Vary, nezanedbatelnou částkou ale přispěje i státní rozpočet. „Dnes jsem navštívil i Magistrát města Karlovy Vary. Hovořili jsme o investicích, které ve městě budou probíhat, včetně tohoto stadionu. Do státního rozpočtu dala Poslanecká sněmovna na tento projekt, jehož hodnota přesáhne 900 milionů korun, pro letošní rok 50 milionů korun. Pro příští rok se počítá s jedním stem milionů korun,“ připomíná čelní představitel České republiky příspěvek státu, s nímž mohou Karlovy Vary počítat.

V průběhu své návštěvy Karlových Varů se premiér věnoval i dalším důležitým otázkám. Jejich stručné připomenutí si schoval do svého závěrečného slova další významný účastník tiskové konference, náměstek primátora Karlových Varů Tomáš Hybner: „Chtěl bych panu premiérovi poděkovat za návštěvu Karlových Varů. Velmi si toho vážíme i z toho důvodu, že Karlovy Vary byly vybrány pro pilotní projekt ‚Moje volba‘ (týká se nezaměstnanosti, pozn. red.). Dále jsem chtěl pana premiéra seznámit s vynaložením finančních prostředků na bytovou výstavbu ve Staré Roli a také jsme chtěli, aby se seznámil s připravovaným projektem Města Karlovy Vary na výstavbu kongresové, sportovní, víceúčelové haly.“

Všechny další důležité informace o výstavbě nové arény vám budeme nadále přibližovat na těchto webových stránkách. V nejbližší době se můžete těšit na grafické zpracování podoby celého komplexu.


Předseda vlády Jiří Paroubek převzal od mladých hokejistů dres HC Energie se svým jménem...


... a poté už ve společnosti generálního ředitele Sokolovské uhelné, a.s. Ing. Františka Štěpánka hovořil mimo jiné o výstavbě sportovní haly v Karlových Varech


Dalším tématem byla například výstavba nových bytů nebo řešení nezaměstnanosti


Ze státního rozpočtu bylo pro výstavbu nové arény pro letošní a příští rok vyčleněno 150 milionů korun


Většinu nákladů investice za 900 milionů ponese Město Karlovy Vary


Výstavba by měla začít už na podzim


Město Karlovy Vary představilo na zimním stadionu podobu budoucí haly


Zde představujeme první fotografie


Dalších kvalitnějších grafických zpracování se dočkáte na těchto stránkách v nejbližší době


Vizualizaci celého arealu budou moci karlovarští občané shlédnout od února také na pěší zóně v centru města