HC Energie Karlovy Vary

Zimní stadion kvůli sněhu preventivně uzavřen

Vedení HC Energie Karlovy Vary se rozhodlo preventivně až do odvolání uzavřít svůj zimní stadion. "Včera začalo sněžit a meteorologové slibovali, že bude sněžit dál," uvedl tiskový mluvčí rozhodnutí Jiří Holý. Ráno bylo na střeše asi 20 centimetrů těžkého mokrého sněhu. "Měřením na střeše jsme zjistili, že hmotnost sněhu je 40 kilogramů na metr čtvereční," dodal Holý. Statikem udaná mezní hodnota bezpečnosti střechy staré 28 let je 50 kilogramů, kritická hmotnost je ještě vyšší, jde tedy jen o preventivní bezpečnostní opatření, které ale má po nedávných tragických událostech v Německu, Polsku a i v České republice své opodstatnění.
Zaměstnanci klubu průběžně ve spolupráci s hasiči situaci sledují. Odstranit sníh ze střechy stadionu není vzhledem k její konstrukci snadné, hasiči proto uvažují o odstraňování sněhu pomocí vody.

"Hlavního týmu se to nijak nedotkne, to trénuje na lyžích v Železné rudě. Mládež má zatím tréninky zrušené," upřesnil Jiří Holý. O situaci vás budeme nadále informovat.