HC Energie Karlovy Vary

Druhý ročník ankety o Sympaťáka O2 extraligy zná čtrnáct finalistů

Veřejnost si letos podruhé zvolí nejsympatičtějšího extraligového hokejistu. Anketu o Sympaťáka O2 extraligy za sezónu 2006-07 opět vyhlašuje marketingová agentura BPA sport marketing a. s. Volba je určena všem fanouškům hokeje, zejména pak fanynkám. Barvy HC Energie Karlovy Vary v anketě hájí šestadvacetiletý útočník Jan Košťál.
Oproti minulé sezóně dochází k jisté změně v koncepci ankety, ale cíl zůstává stejný, tedy zvolit hráče, který je nejen pohledný, ale také má dobré vystupování na ledě i mimo led na veřejnosti. Rozhodující jsou tedy kromě milého úsměvu, vlastnosti a celková osobnost hráče, nikoliv jeho statistiky!

Cílem ankety je také více přiblížit hokej jinou formou dívkám a ženám, které dosud v České republice oblíbenému sportu nevěnovaly tolik pozornosti. Zároveň by také měla poukázat na některé mladé a nadějné hráče, kteří jsou již nyní extraligovými hvězdami.

Jak bude volba letos probíhat? Fankluby všech čtrnácti extraligových klubů nominovaly v 1. kole jednoho hráče, uzávěrka hlasování byla 16. října. Sympaťákem O2 extraligy se stane hráč, který z finálové čtrnáctky v období od 15. listopadu 2006 do 31. ledna 2007 (včetně) obdrží nejvíce hlasů. Oficiální vyhlášení se uskuteční na Galavečeru O2 extraligy, kde bude vítězi ankety předána trofej se symbolem zdviženého palce.

Možnost hlasovat pro svého oblíbence budou mít fanoušci opět na webových stránkách www.hokej.cz/sympatak. Ti, kteří se zaregistrují, budou moci vyhrát účast na slavnostním Galavečeru a večeři s vítězným Sympaťákem.

V loňském premiérovém ročníku ankety zvítězil s celkovým počtem 379 hlasů pardubický brankář Ján Lašák, který do poslední chvíle bojoval o prvenství s libereckým kolegou Milanem Hniličkou. V 1. kole se hlasování zúčastnilo 2223 lidí, ve finále 1502.

Letos se do konečné nominace dostalo osm útočníků, čtyři obránci a dva brankáři. Stejně jako loni budou o přízeň fanoušků usilovat Martin Procházka (Rabat Kladno), Martin Hamrlík (Hamé Zlín), Jiří Polanský (Oceláři Třinec) a Milan Hnilička (Bílí Tygři Liberec).

Chybět bude ale loňský vítěz Ján Lašák, pardubičtí fanoušci si tentokrát vybrali kapitána Miroslava Hlinku. V nominaci se už nemohli objevit Petr Bříza, který ukončil aktivní kariéru, a Marek Uram, jenž opustil českou extraligu a nyní hraje na Slovensku.

Naopak poprvé dostal možnost získat hlasy fanoušků obránce litvínovského Chemopetrolu Jiří Šlégr, který se vrátil ze zámoří. Olympijský vítěz z Nagana 1998 a mistr světa z Vídně 2005 je zřejmě největším favoritem ankety. Kromě nesporných hokejových kvalit, příjemného vzhledu a celkové osobnosti přidává navíc i dávku šoumenství.

Po vítězných zápasech připravuje různé oslavy a baví litvínovské fanoušky. Po ledové ploše zimního stadionu Ivana Hlinky se projížděl například na rolbě či na tříkolce. Ústup zaznamenávají brankáři. Loni se dostalo mezi čtrnáct finalistů pět mužů s maskou, letos jen dva. Kromě Milana Hniličky z Liberce si vybrali brankáře ještě znojemští fanoušci, kteří nominovali Jiřího Trvaje.

Do finále se dále probojovali Radek Matějovský (HC Lasselsberger Plzeň), Marek Tomica (HC Slavia Praha), Ondřej Kratěna (HC Sparta Praha), Josef Hrabal (Vsetínská hokejová), Zdeněk Kutlák (HC Mountfield České Budějovice), Jan Košťál (HC Energie Karlovy Vary) a Petr Hubáček (HC Vítkovice Steel).

Seznam nominovaných finalistů v anketě Sympaťák O2 extraligy:
Bílí Tygři Liberec – Milan Hnilička
HC Energie Karlovy Vary – Jan Košťál
HC Hamé Zlín – Martin Hamrlík
HC Chemopetrol Litvínov – Jiří Šlégr
HC Lasselsberger Plzeň – Radek Matějovský
HC Moeller Pardubice – Miroslav Hlinka
HC Mountfield České Budějovice – Zdeněk Kutlák
HC Oceláři Třinec – Jiří Polanský
HC Rabat Kladno – Martin Procházka
HC Slavia Praha – Marek Tomica
HC Sparta Praha – Ondřej Kratěna
HC Vítkovice Steel – Petr Hubáček
HC Znojemští Orli – Jiří Trvaj
Vsetínská hokejová – Josef Hrabal