HC Energie Karlovy Vary

Energie přivítá soupeře z Pardubic

Po nešťastné prohře s týmem Vladimíra Růžičky si budou chtít energetici spravit chuť na domácím ledě. Tentokrát přivítají kádr, se kterým se letos již třikrát radovali z výhry. Tři body budou chtít domácí uloupnout hokejistům z města perníku, východočeských Pardubic. Utkání začíná v 18:00.
Kde sledovat utkání: Online přenos | SMS servis | Arena Radio | Video přenos.
Vstupenky: Rezervace na Ticketportal.cz

Třikrát se energetikům podařilo najít cestu, jak přelstít tým, který sahá po nejvyšších příčkách tabulky. Dvakrát se ale misky vah převážily na stranu úřadujících mistrů až v samostatných nájezdech. Bránu hostů bude střežit a premiéru v Karlových Varech si tak odbyde Dominik Hašek. Legendární gólman si proti karlovarské Energii zachytal v sezóně pouze jednou. Před druhou šancí, která měla přijít, se zranil a do zápasu místo něj nastoupil Martin Růžička.

Největším nebezpečím bývá pro soupeře Pardubic útočník Petr Sýkora. Hráč, který je po většinu své hokejové kariéry věrný právě východočeskému klubu, za které odehrává desátou sezónu, si ale vyzkoušel i barvy Nashvillu nebo Washingtonu. Několikrát navlékl i barvy české reprezentace. V Pardubicích si vybudoval post nejproduktivnějšího hráče a zároveň nejlepšího střelce.

Hašek nemá rád, když se někdo motá před brankou, myslí si Melenovský

KV Arena poprvé uvidí českou hokejovou legendu mezi třemi tyčemi. Dominik Hašek, majitel zlaté medaile z olympijských her v Naganu a prstenu za vítězství ve Stanley Cupu, přijede s Pardubicemi, aby se s energetiky utkal o další extraligové body.

Svěřenci Pavla Hynka a Václava Baďoučka berou Haška jako dalšího z gólmanů, kterému musí dát gól. Jednou už Hašek proti Energii chytal a odešel z ledu poražen. Západočeši vyhráli v ČEZ Aréně 4:3 po samostatných nájezdech. „Dominik je bezesporu vynikající gólman, ale v tomto zápase jsme se přesvědčili, že mu gól dát umíme. Nevidím problém, proč bychom to nemohli zopakovat,“ začal své prognózy Marek Melenovský.

I když se "perníkáři" drží na předních příčkách tabulky, tak Energie má s tím to soupeřem lepší vzájemnou bilanci. Produkují ofenzivní styl hokeje, který Západočechům svědčí. „Je to trochu paradoxní, že nám svědčí tyto zápasy. Nicméně v extralize není snadný soupeř. Do této situace jsme se dostali sami a sami se z ní také musíme dostat ven,“ si jediný střelec Energie z posledního kola.

Kanonýr Sýkora je největší ofenzivní hvězdou Pardubic. „Nevím, na koho si dávat pozor. Branku může dát kdokoliv. Zápas nebude o nich, ale o nás. Pokud budeme hrát zodpovědně, tak jako s Kladnem, tam bychom se mohli dočkat úspěchu,“ věří Marek Melenovský.

Aktuálním problémem Karlovaráků je produktivita. V posledních dvou zápasech dali pouhé dvě branky. „Zlepšili jsme se v obraně, ale na druhou stranu jsme se pohoršili v útoku. Nicméně to nechci omlouvat. Šancí si vypracujeme více než dost. Formu máme jako na houpačce. Buď se nám daří v útoku a hůře bráníme nebo na opak. Musíme najít zlatou střední cestu,“ dodal útočník s číslem 5 na zádech.

Poslední kolo

HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 28. Vašíček (Holec, Sklenář), 48. Havel (Červenka, Svoboda), 54. Červenka (Kůrka, Sklenář) - 53. Melenovský (Skladaný).

HC Eaton Pardubice - HC Sparta Praha 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Nakládal (Starý, Koukal), 9. Kousal, 51. Koukal (Starý, Kolář I) – 6. Kratěna (Výborný), 26. Gulaši (Látal).

Statistiky

HC Energie Karlovy Vary
Utkání v extralize41 - 15 - 2 - 6 - 18 – 111:117 - 55 b
Průběžné umístění11. místo
Nejproduktivnější hráčPetr Kumstát - 30 bodů (12+18)
Nejlepší střelecJan Košťál - 15 branek
Nejlepší nahrávačVáclav Skuhravý - 20 asistencí
Nejlepší v +/-Martin Zaťovič +7 bodů
Nejtrestanější hráčVáclav Skuhravý - 126 TM
BrankářiLukáš Sáblík 91.29 %, 2.67 g/z
Lukáš Mensator 90.75 %, 2.88 g/z
Úspěšnost přesilovek18.36 %

HC Eaton Pardubice
Utkání v extralize41 - 21 - 4 - 5 - 11 - 140:110 - 76 b
Průběžné umístění2. místo
Nejproduktivnější hráčPetr Sýkora - 34 bodů (23+11)
Nejlepší střelecPetr Sýkora – 23 branek
Nejlepší nahrávačPetr Koukal - 20 asistencí
Nejlepší v +/-Libor Pivko +15 bodů
Nejtrestanější hráčJiří Cetkovský - 81 TM
BrankářiMartin Růžička 92.01 %, 2.61 g/z
Dominik Hašek 91.14 %, 2.52g/z
Vladislav Koutský 90.24 %, 2.33 g/z
Úspěšnost přesilovek18.35 %

Vzájemné zápasy 2009/2010

03. kolo HC Eaton Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 3:4sn
16. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Eaton Pardubice 3:2sn
29. kolo HC Eaton Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 3:5

Vzájemné zápasy 2008/2009

01. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Eaton Pardubice 2:1
14. kolo HC Eaton Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 5:3
27. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Eaton Pardubice 6:1
40. kolo HC Eaton Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 2:3

Sestavy z posledního utkání

HC Energie Karlovy Vary: Mensator - Němec, Loginov, Dobroň, Čutta, Tribuncovs, Mucha, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Pech, Skladaný - Hluchý, Kristek, Hřebejk - Zucker, Dej, Zaťovič - od 35. navíc Zjuzin.

HC Eaton Pardubice: Hašek – Píša, Kočí, Nakládal, Havíř, Jillson, Kolář II, MacKenzie – Sýkora, Cetkovský, Pivko – Kolář, Koukal, Starý – Pineault, Špirko, Somík – Klejna, Kousal, Rákos.


Třikrát se podařilo energetikům Pardubice překonat. Uspějí i do čtveřice?

Související články