HC Energie Karlovy Vary

Každý bod má cenu zlata, raduje se Štěpán Hřebejk z dnešní výhry

Již třetí utkání v karlovarském dresu dnes odehrál útočník Štěpán Hřebejk, který byl z Českých Budějovic vyměněn za Václava Pletku. Se svými spoluhráči tentokrát pomohl sebrat třetím Pardubicím cenné dva body. Stačila si nová tvář v kabině již zvyknout na odlišný styl hry? „Neřekl bych, že mezi Energií a Českými Budějovicemi je výrazný rozdíl. Stihl jsem si zvyknout, ale dělalo mi to trošku problémy, protože jsem v prvním utkání hrál na pravém křídle a ty další dvě jsem hrál nalevo. Mně to ale nijak nevadí a zaplať pánbůh za dnešní dva body, i když si myslím, že jsme mohli vyhrát za všechny tři,“ říká Štěpán v našem rozhovoru.
Sedmadvacetiletý útočník strávil v Českých Budějovicích většinu své hokejové kariéry. Za Jihočechy nastupoval již v mládežnických kategoriích a jen zřídka nastupoval v nižších soutěžích za IHC Písek. Bylo hodně těžké opustit svůj mateřský klub? „Když jsem o přestupu začal přemýšlet, tak jsem si vůbec nepřipouštěl, že by to mohlo být těžké. Když jsem ale nakonec přestoupil, tak to se mnou trochu zamávalo. Takový je však hokejový život, teď jsem tu a jsem upřímně rád. Budu dělat vše, co bude v mých silách, abychom se dostali do play off,“ slibuje za důvěru, kterou do něj vložilo karlovarské vedení.

Každý tým je jiný. Jeden více útočí, druhý zase sází na defenzívní pojetí hry. Vidí Štěpán nějaký rozdíl mezi hokejem v Českých Budějovicích a v Karlových Varech? „Já v té hře nějak velké rozdíly nepociťuji,“ zhodnotil stručně.

Energie si dnešními dvěma body zajistila desáté umístění v tabulce. Do konce základní části zbývá pouhých deset utkání, a tak nemají Karlovy Vary zrovna lehkou práci, pokud chtějí postoupit do vyřazovacích soubojů. Jak tuto pozici vnímá Hřebejk jako nově příchozí hráč? „Budějovice jsou v té samé situaci. Tabulka je hodně vyrovnaná, kde je od nějakého sedmého do dvanáctého místa rozdíl pouhých pár bodů a dá se říci, že všechny tyto týmu bojují o skupinu, kde se bojuje o postup do play off,“ uvědomuje si.

Energii se letos proti Pardubicím daří. Ze čtyř utkání ještě ani jednou z ledu neodcházela poražena. Třikrát vyhráli Západočeši po samostatných nájezdech a jednou v normální hrací době. I dnes dokázali soupeře z opačného pólu tabulky pořádně potrápit, zvláště ve druhé třetině. Je pro hráče remíza zklamáním nebo jsou spokojeni? „Já bych neřekl, že to bylo přímo zklamání. Myslím si, že jsme dnes měli na to, vyhrát za všechny tři body. V té situaci, ve které se nachází Karlovy Vary, má každý bod cenu zlata a posouvá nás blíže k play off,“ raduje se ze dvou získaných bodů na závěr.

Související články

Preview k zápasu | po 18.1.2010

Energie přivítá soupeře z Pardubic