HC Energie Karlovy Vary

Dopisy z východu I: Junioři na půli cesty

Hned na samém konci přípravy startuje juniorům Energie jeden z vrcholů sezony 2011/12. Jak už jsme informovali, od 30. srpna do 3. září se úřadující vicemistři NOEN extraligy juniorů zúčastní turnaje v ruském Omsku, kde si po boku klubů z dalších sedmi hokejových velmocí zahrají o nově ustavený Světový pohár juniorů. O výsledcích svěřenců Karla Mlejnka budeme informovat prostřednictvím dopisů Jiřího Ryžuka. Hlavní trenér a metodik karlovarské mládeže ve své prvním příspěvku popisuje transfer do Moskvy a přípravné utkání na jejím předměstí.

Vážení příznivci mládeže HC Energie,

posílám všem, kteří se o práci s mládeží našeho klubu zajímají, první zprávu ze zájezdu družstva našich juniorů na Světový pohár klubových juniorských týmů do ruského Omsku.

Účast na této akci je pro naše juniory i celý klub zcela výjimečnou událostí. Vzhledem k tomu, že se turnaje zúčastní osm špičkových týmů této kategorie z osmi vyspělých hokejových zemí (do Omsku kromě nás přijedou zástupci Švédska, Kanady, Běloruska, USA, Slovenska, Lotyšska a samozřejmě i tým z pořádající země), jde o zcela unikátní klubovou mezinárodní konfrontaci.

Rádi jsme využili nabídky organizátorů k rozdělení cesty do místa konání turnaje na dvě části. Tou první, ve které se tým právě nachází, je třídenní zastávka v hlavním městě Ruska v Moskvě.

V pátek 26. 8. se náš tým přemístil autobusem od KV Areny na letiště do Prahy. Z Ruzyně jsme odletěli večer v 18:50 letadlem Aeroflotu do Moskvy a na letišti Šeremetěvo přistáli cca. ve 23 hodin místního času (plus 2 hodiny oproti našemu). Celá cesta z Karlových Varů do Moskvy včetně transferu do hotelu Aerostar, kde je tým přes víkend ubytován, proběhla podle plánu a bez problémů.

V sobotu 27. 8. bylo na programu přípravné utkání proti týmu MVD Balašicha ze stejnojmenného moskevského předměstí. S věkově starším soupeřem, složeným z poloviny z hráčů druhé nejvyšší ruské ligy dospělých (Vyššaja liga) a z poloviny z hráčů družstva hrajícího nejvyšší juniorskou soutěž MHL (mládežnická obdoba KHL), se naši junioři neztratili. Naopak. Byli tomuto vyspělému týmu, i přes porážku 1:4, vyrovnaným soupeřem. Každopádně to pro nás před zahájením turnajových utkání v Omsku byla vynikající příprava. Zejména z důvodu vysokého herního tempa po celou dobu utkání.

Další program již bude souviset s druhou, turnajovou částí zájezdu. V neděli 28. 8. proběhne letecký přesun týmu z Moskvy do Omsku (plus 5 hodin oproti našemu času). Pondělí 29. 8. je dnem tréninkovým a v úterý 30. 8. pro nás začíná turnaj utkáním se švédským týmem z Malmö. Ve skupině nás pak dále čekají Bělorusové (ve středu 31. 8.) a Kanaďané (v pátek 2. 9.). Vítězové obou skupin se utkají v sobotním finále.

Další zprávy z této akce zašleme již přímo z dějiště turnaje.

Pozdravy z Moskvy posílá za celou juniorku

Jiří Ryžuk
hlavní trenér mládeže
HC Energie Karlovy Vary


PODROBNOSTI O TURNAJI + ROZPIS ZÁPASŮ


Arena Balašicha


Utkání MVD Balašicha - HC Energie


Utkání MVD Balašicha - HC Energie