HC Energie Karlovy Vary

A-tým zahájil soustředění v Břeclavi

Na jeden týden vyměnili hokejisté Energie karlovarské kopce za jihomoravskou nížinu. V neděli odpoledne vyrazili autobusem směrem do Břeclavi, kde do pátku absolvují tréninkový kemp s širokým spektrem sportovních aktivit. „Letní příprava je pro hráče obvykle úmorná a jednotvárná. Hlavním cílem pobytu je tedy odreagování a zpestření tohoto období,“ říká asistent trenéra Martin Pešout.

Energetici z Karlových Varů vyjeli v neděli v 15 hodin a svůj pobyt v břeclavském hotelu zahájili večeří. S prací začali v pondělí ráno. „Každý den trénujeme dvoufázově. První trénink od 9:30 do 12:00 a druhý od 16:00 do 18:00,“ hlásí přímo z místa trenér Pešout.

Soustředění se účastní kompletní kádr, který zatím mají trenéři k dispozici. A hokejisté se rozhodně nudit nebudou. „Všechna sportoviště máme poblíž hotelu. Je tu tělocvična, posilovna, spinning, dvě fotbalová hřiště – jedno s tartanovým povrchem a druhé menší kryté kobercem, bazén a kurty na tenis a beach volejbal,“ říká asistent trenéra a doplňuje: „Využívat chceme všechny tyto možnosti.“

Tréninkové úsilí svých svěřenců se trenéři snaží posílit i soutěžením. Na hráče tak čekají turnaje ve florbalu, beach volejbalu a tenisu. Ve čtvrtek pak sehrají přátelské fotbalové utkání v nedalekých Vrbicích.

Program Energie by příliš nemělo narušit ani počasí, které především během víkendu ukázalo svou odvrácenou tvář. „Jsme více na jihu a oproti Karlovým Varů tu máme tepleji. A pokud by pršelo, můžeme trénovat na uzavřených sportovištích jako je tělocvična či posilovna. S počasím by tedy neměl být žádný problém,“ uzavírá hlášení z Břeclavi trenér Martin Pešout.