HC Energie Karlovy Vary

Miroslav Vaněk: S výsledky A-týmu nejsme vůbec spokojeni!

Na pondělním zasedání vedení HC Energie Karlovy Vary se velmi kriticky řešily výkony A-mužstva v první čtvrtině soutěže. K aktuální neuspokojivé situaci a možným řešením se vyjádřil generální manažer klubu Miroslav Vaněk.

Pane Vaňku, můžete poodhalit, co jste řešili na zasedání vedení klubu?
S dosavadními výsledky našeho A-mužstva nemůžeme být v žádném případě spokojeni. Cílem před sezonou bylo a stále zůstává postup do play-off. Aby tento cíl mohl být splněn, musíme bezpodmínečně získat v každé čtvrtině minimálně 18-20 bodů. Tento plán za první čtvrtinu již stoprocentně nesplníme. Proto na dnešním jednání řešilo vedení klubu, jakým způsobem postupovat dál, abychom cíl postupu do play-off splnili.

Můžete být konkrétnější?
Především jsme řešili poslední 3 utkání. Když to vezmu popořádku, v Chomutově naprosto selhali zkušení hráči, když nezvládli závěr zápasu, ve kterém jsme měli jednoznačně získat 3 body. V domácím utkání s Libercem podal tým naprosto ostudný výkon, za který by se měl fanouškům omluvit. A dle mého názoru by měli všichni hráči včetně trenérů obdržet pokuty. Tak jako v utkání s Libercem se již nesmíme v žádném případě na domácím ledě prezentovat. Nedělní utkání v Českých Budějovicích bylo dalším obrazem toho, že mužstvo nehraje dle svých možností a že spoustě hráčům bude potřeba připomenout výši jejich kontraktů, aby si uvědomili, za jak velké peníze odvádí pro klub špatnou práci. V těchto třech zmíněných utkáních jsme měli získat minimálně 7 bodů, ale svým lajdáckým přístupem, nedůsledností a nedostatkem zodpovědnosti a snahy jsme je naprosto prohospodařili.

S výkony kterých hráčů nejste spokojený?
Já bych chtěl především zdůraznit, že vedení klubu udělalo maximum pro to, aby konsolidovalo a sestavilo kvalitní kádr. Podařilo se nám udržet Pecha, Kumstáta, Mensatora, vrátil se Nosek, přišli dva kvalitní kanadští obránci, posílili jsme o Pohla a Doležala atd. Troufám si říct, že letošní tým je mnohem kvalitnější než ten loňský. Proto naprosto logicky vyžadujeme daleko lepší výsledky než před rokem. V dosavadním průběhu jsou pro mě osobně velkým zklamáním především výkony zkušených hráčů. Naopak milým překvapením jsou mladí hráči, naši odchovanci, například Vachovec a Koblasa, kteří se pomalu a jistě derou na hokejové výslunní.

Jaké můžeme očekávat řešení?
Vedení klubu udělá vše, co je v jeho silách, aby v letošní sezoně klub postoupil do play-off. Vyvineme maximální tlak na hráčský kádr, aby si mužstvo plně uvědomilo, že ve výkonech, jaké doposud předvádělo v první čtvrtině, nelze pokračovat. Nemůžu v tuto chvíli vyloučit, že dojde k trejdům některých hráčů, a že někteří hráči budou odesláni na hostování, abychom z uvolněných peněz za jejich platy pořídili posily pro A-tým. Nezpochybnitelná není ani pozice trenérů, neboť i oni nesou svůj podíl na špatných výkonech A-mužstva. Hráči si musí uvědomit, že do každého utkání musí nastupovat s maximální koncentrací a se snahou podat špičkový výkon na hranici svých možností. Jen ti, kteří budou tato kritéria splňovat, budou za Karlovy Vary hrát. S ostatními se rozloučíme. Chtěl bych vzkázat fanouškům, sponzorům a obchodním partnerům klubu, že v žádném případě nebereme stávající stav na lehkou váhu a intenzivně pracujeme na zlepšení situace a postavení týmu v tabulce.