HC Energie Karlovy Vary

Společnost Sokolovská uhelná neobnoví podporu našemu klubu

Na úterním jednání mezi majitelem klubu HC Energie Karlovy Vary panem Karlem Holoubkem a předsedou dozorčí rady Sokolovské uhelné panem Ing. Františkem Štěpánkem byla projednána možnost další spolupráce mezi naším klubem a společností Sokolovská uhelná. Ing. František Štěpánek sdělil majiteli našeho klubu, že jejich společnost chystá v nadcházejícím období výrazné a vysoké investice, které budou značně zatěžovat hospodaření jejich firmy. Proto vedení Sokolovské uhelné rozhodlo, že již dále nebude podporovat náš hokejový klub na pozici hlavního partnera, což znamená, že v tuto chvíli ztrácí náš rozpočet podporu ve výši 15 milionů korun.

Společnost Sokolovská uhelná podporovala náš hokejový klub od roku 1997 jako hlavní partner, a následně od roku 2002 se stala generálním partnerem klubu. Za těchto dvacet let podpory patří vedení Sokolovské uhelné poděkování, neboť se zasloužila výrazným způsobem o rozvoj našeho klubu, a ledního hokeje jako takového v celém našem regionu. Bez podpory této společnosti bychom nikdy nedosáhli tak výrazných úspěchů, jakými byly tituly Vicemistrů a Mistrů ČR mužů, nemohli bychom působit 20 let v nejvyšší hokejové soutěži, nedosáhli mnoha úspěchů v mládežnických kategoriích, a dále masivního rozvoje mládežnického hokeje v našem klubu.

Podpora ze strany Sokolovské uhelné byla pro náš klub jedním z hlavních čtyř pilířů při stavbě rozpočtu na příští sezonu. Majitel spolu s managementem klubu bude muset tuto tak závažnou skutečnost začít velmi rychle řešit a následně hledat taková opatření, která v konečném důsledku zajistí životaschopnost celého klubu. Nahradit tak silného dlouholetého partnera nebude vůbec jednoduché a před managementem klubu v tuto chvíli vyvstává zásadní úkol tuto složitou situaci vyřešit.