HC Energie Karlovy Vary

Energie lovila na severu, do lázní přichází Vrdlovec a Šenkeřík

A-tým hlásí před závěrečnou fází základní části změny v kádru. Z Ústí nad Labem přichází obránce Petr Šenkeřík a útočník Daniel Vrdlovec (na snímku), opačným směrem putují bek Martin Weinhold a útočník Milan Davídek.
„Využili jsme možnosti posílení kádru o zkušené hráče pro rozhodující fázi sezony. Dohodli jsme se na hráčské výměně s Ústím nad Labem, odkud přichází do konce ročníku obránce Petr Šenkeřík, který by nám měl vypomoci v defenzivních řadách a útočník Daniel Vrdlovec, od kterého si slibujeme zvýšení produktivity našeho týmu. Opačným směrem putují naši mladíci Martin Weinhold a Milan Davídek, kteří budou v Ústí hostovat do konce sezony. Oba hráči by měli obdržet dostatečný prostor pro jejich potřebný rozvoj. Oběma našim mladíkům i nadále zůstává vyřízený střídavý start do Sokolova, kterému by měli pomoci v závěrečné fázi sezony,“ uvedl k provedené hráčské výměně sportovní manažer klubu Jaromír Kverka starší.

Petr Šenkeřík už se do přípravy A-týmu zapojil v předchozích dnech, Daniel Vrdlovec by se měl k výběru trenéra Martina Pešouta připojit v pátek dopoledne.

Petr Šenkeřík (obránce, 13.3.1991)

Šestadvacetiletý obránce Petr Šenkeřík přichází do Energie z Ústí nad Labem, ještě předtím odehrál v letošní sezoně dvanáct utkání za Vsetín. Šenkeřík je zlínským odchovancem, na svém kontě má přes stovku extraligových startů za svůj mateřský klub či pražskou Slavii. V minulosti okusil i zámořskou WHL, předloni nastupoval za Znojmo v mezinárodní EBEL lize a patřil k pilířům všech mládežnických reprezentací.

Daniel Vrdlovec (útočník, 13.4.1989)

Druhý z noviců v karlovarském dresu Daniel Vrdlovec naposledy působil rovněž v ústeckém Slovanu, kde zažil bodově povedený ročník. V 37 zápasech nasbíral 36 bodů za 13 branek a 23 asistencí a držel si tak parádní průměr takřka jednoho bodu na utkání, s touto statistikou je pátým nejproduktivnějším hráčem celé soutěže. Osmadvacetiletý útočník prošel mládežnickými kategoriemi vsetínské líhně, se kterou dokázal v sezoně 2006/07 vybojovat titul v juniorské extralize. Šikovný forvard strávil většinu své kariéry po hostováních, za pražskou Slavii však nastoupil i do více než 40 utkání v nejvyšší soutěži. Stejně jako Šenkeřík pak nakoukl i do výběrů mládežnických reprezentací.