HC Energie Karlovy Vary

Soupeř? Nespekulovali jsme. Play-off je jiná soutěž, ví Martin Pešout

Martin Pešout převzal tým po sestupu z extraligy s jasným úkolem, postoupit zpátky do nejvyšší soutěže. Dvaapadesátiletý kouč si zatím vede skvěle, dovedl Energii k prvnímu místu v základní části a nyní ho čeká náročnější úloha - dostat se do baráže. Jak uplynulou část ročníku sám Pešout hodnotí a co říká o svých svěřencích?

Při pohledu na tabulku asi musí panovat spokojenost s dosavadím průběhem sezony, je to tak?
S vývojem jsme spokojeni nebyli. V průběhu listopadu a prosince jsme měli zraněné některé hráče, což bylo znát i na výsledcích. V únoru se nám to uzdravilo a závěr už byl podle našich představ.

V play-off narazíte na Vsetín. Jste spokojeni? Kterého soupeře jste si přáli?
Já jsem určitě nespekuloval o soupeři. Loni v Brně jsme nechtěli Spartu, nakonec jsme ji vyřadili 4:0 na zápasy. Play-off je úplně jiná soutěž.

Jaké nedostatky potřebuje mužstvo do vyřazovací části zlepšit?
Určitě musíme být více důraznější před bránou. Jak před vlastní, tak před soupeřovou. Rozhoduje každá dorážka, v play-off to platí dvojnásob.

Panuje spokojenost s hráči, o které jste tým posílili během sezony?
Já jsem spokojený se všemi hráči. Jde vidět, že i hráči, kteří nejsou v základní sestavě, do mužstva patří, což prokázali v souboji s Havířovem a Kadaní. Jsme na play-off hráčsky připraveni, teď jen záleží na tom, jak do něj vstoupíme.

Jak jste již avizoval, několikrát jste se během sezony potýkali se zraněním. Jste spokojeni s hráči, kteří jsou v širším kádru a museli zaskakovat za zraněné?
Jsme, první místo hovoří za vše. Samozřejmě, že někdy nás trápí produktivita. Ti hráči pravidelně nastupují v Sokolově a jsem rád, že i tam obsadili první místo a prokazují, že se s nimi může počítat. Nechci nic přivolávat, ale doufám, že při případných zraněních zaskočí za hráče základní sestavy.

Je někdo, kdo vás překvapil?
Nechci nikoho jmenovat. V úterý začíná play-off, což je týmová soutěž. To je lepší říkat po sezoně.

Děkuji za rozhovor.