HC Energie Karlovy Vary
Extraliga dorostu, 31. kolo, pá 21.12.2007, Mladá Boleslav
Ml.Boleslav
Karlovy Vary
4:5
1:0, 1:2, 2:3
Branky a nahrávky: 8. Jiránek (Rys, Anděl), 39. Warneke (Belay), 51. Škorík, 52. Koudela (Belay, Rys) – 22. Vachovec, 28. Švec (Vachovec), 41. Hampl, 54. Schusser (Frk), 59. Frk (Putyera). Vyloučení: 10:12, navíc 10 minut za nesport. chování Koudela (MBL), Winkler, Dlapa a Fusek (všichni KVA). Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 90.
Ml.Boleslav: Klimíček – Mozík, Švaříček, Holada, Warneke, Krňanský, Anděl, Moucha, Arazim – Jankovský, Škorík, Bičiště, Belay, Kadaně, Jiránek, Rys, Koudela, Hyka, Frolík, Sochor, Lenc
Karlovy Vary: Nechvátal – Hluchý, Šik, Valeš, Schusser, Dlapa, Konečný, Liška, Funk – Frk, Švec, Táborský, Putyera, Winkler, Vaněk, Vachovec, Hampl, Vrána, Kverka, Fusek, Záhora

Komentář k utkání

Na začátku zápasu uzamkli Západočeši svého soupeře v obranném pásmu a i když se domácí hecovali, dělalo jim problémy dostat se k pořádném zakončení. Rozjezd možná Boleslavským trval maličko déle, jejich stoupající aktivitu ovšem podpořila hned v páté a posléze také šesté minutě dvojnásobná přesilovka. Během téměř minuty toho ale Středočeši předvedli žalostně málo. Teprve když se na led vrátil jeden z hříšníků, dokázal se se štěstím prosadit Tomáš Jiránek. Krátce na to dostali šanci zahrát si přesilovou hru se dvěma hráči navíc také Karlovy Vary. Dělaly ale podobné chyby a měli stejnou smůlu jako Boleslav. S tím rozdílem, že ony nakonec gól nedaly.

Na začátku druhé dvacetiminutovky se z první branky radovali také Západočeši. Puk, který brankáři Klimíčkovi vypadl, do sítě iniciativně dostrčil Michal Vachovec. A tlak Karlovarských pokračoval. Podařilo se jim prakticky rozcupovat domácí obranu a to dokonce do té míry, až byl trenér Arnošt nucen vyžádat si oddechový čas. Nápor mužstev se počal přesypávat z jedné strany na druhou jako písek v přesýpacích hodinách. Nejbližší úspěch ke smůle Středočechů slavili hráči v sytě zelených barvách. Čistým průstřelem obránil skóre zápasu Marek Švec. Velkou šanci domácích na vyrovnání spálil Lenc, když přestřelil odkrytou bránu. Boleslavští se ale ještě v této třetině vyrovnání dočkali, v přesilovce pálil Jan Warneke.

Počet gólů v jednotlivých třetinách narůstal symetrickou řadou. Jedenáct sekund stačilo Karlovým Varům, aby se dostaly opět do vedení. Domácí obrana v oslabení neuhlídala Andrease Hampla. Přestože měli Mladoboleslavští v mnoha směrech navrch, se smůlou na patách se jim hrálo špatně. Ani pro tentokrát nevyužili dvojnásobnou přesilovku, rozsudek si v tomto případě nad sebou ovšem nevynesli. V 51. vyrovnal Stanislav Škorík, a tak se začínalo pár minut před koncem utkání zase od začátku. Ovšem ne na dlouho. Už o třicet vteřin později totiž zapracovali Středočeši znovu a díky Davidovi Koudelovi to byli pro tentokrát oni, kdo otáčel vývoj zápasu. Vary obrat nenesly právě nejlépe, během několika minut usedli na trestnou lavici hned tři hráči s přišitou desítkou za nesportovní chování. Nakonec si ale Západočeši přeci jen vymohli své. Na 4:4 vyrovnal po přihrávce Frka Adam Schusser. Závěrečných pět minut přineslo hokej na úrovni. Rychlý puk svištící na obou stranách hřiště, ale nakonec přinesl vítězství Energetikům. Rozhodující gól si připsal Martin Frk.