HC Energie Karlovy Vary
Extraliga dorostu, 41. kolo, pá 1.2.2008, Svijanská aréna
Liberec
Karlovy Vary
7:6sn
1:1, 3:2, 2:3 - 1:0
Branky a nahrávky: 5. Filippi (Miškovský, Vlach), 26. Chlouba (Mulač), 28. Vlach (Příkazský), 40. Mulač (Jurčák), 54. Filippi (Vlach, Lacek), 57. Vlach (Miškovský, Filippi), 65. Filippi - 2. Kverka (Baar, Škrdle), 22. Putyera (Fusek), 29. Fusek (Putyera, Vaněk), 43. Fusek (Sýkora), 47. Vachovec (Kverka, Schusser), 52. Vaněk (Fusek). Rozhodčí: Hribík - Kis, Padevět. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:3. Diváci: 31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 4:6, 6:6, 7:6.
Liberec: Pyrochta - Jurčák, Bednárik, Příkazský, Lacek, Vašek, Bulíř, Bulva, Jánošík A., Filippi, Bittner, Skalický, Chlouba, Šetka, Maďar, Rohal, Mulač, Dám, Miškovský, Vlach, Morong.
Karlovy Vary: Nechvátal (Habal) - Škrdle, Šik, Valeš, Schusser, Dlapa, Konečný, Liška, Švec, Putyera, Flieger, Sýkora, Vaněk, Baar, Vachovec, Hampl, Kverka, Fusek, Záhora.

Komentář k utkání

Už ve třicáté vteřině utkání musel hostující gólman zakročit proti střele Adama Jánošíka. Po vyhraném buly byl faulován karlovarský obránce, a tak byl Skalický poslán na trestnou lavici. Hostům se první polovina přesilovky vůbec nepovedla, Tygři dobře napadali rozehrávku soupeře a ten se nemohl dostat do útočného pásma. Ovšem v té druhé se dostali do tlaku a ten korunoval ve druhé minutě Jaromír Kverka, když dorazil střelu Škrdleho. Tygři přidali a dostali jako Karlovarští také možnost hrát v početní výhodě. V té ovšem domácí mnoho nepředvedli. V páté minutě se však již dočkali vyrovnání, když si za brankou vyměnila puk dvojice Miškovský a Vlach, který přihrál zcela osamocenému Tomáši Filippimu, jenž střelou pod víko nedal Nechvátalovi žádnou šanci. Poté přišla delší pasáž, ve které se hra odehrávala nejvíc ve středním pásmu. Ve čtrnácté minutě se ke střele dostal Chlouba, ale jeho střelu mezi betony hostující gólman s přehledem lapil. O dvě minuty později dostali liberečtí možnost přesilové hry. V početní výhodě však nedokázali zahrozit, to se jim paradoxně povedlo až když už hosté hráli v plném počtu. Po střele Bulíře se puk ztratil v klubku hráčů před bránou, nakonec však obránci puk odpálili. Do kabin tak šla obě mužstva za nerozhodného stavu.

Do druhé třetiny vstoupili hosté s půlminutovou přesilovkou pět na čtyři. Z té se jim však nepodařilo ohrozit Pyrochtu. Ve dvaadvacáté minutě zamkli Tygři karlovarské hráče v jejich obranném pásmu, dvakrát otestoval pozornost Nechvátala Adam Jánošík. Udeřilo však na druhé straně, když přesnou přihrávku od Fuska zpracoval Jan Putyera a poslal hosty do vedení. To však trvalo pouhé čtyři minuty, pak se puku ve středním pásmu po přihrávce Mulače zmocnil Roman Chlouba, prokličkoval mezi obránci a po blafáku překonal Nechvátala. Poprvé v utkání šli domácí do vedení v osmadvacáté minutě, to když od modré vypálil Příkazský a jeho střelu tečoval pod horní růžek Jaroslav Vlach. Vedení Tygři udrželi pouhou minutu, poté prostřelil domácího brankáře Adam Fusek, jenž využil nahrávku od Putyera. Od třiatřicáté minuty dostali hosté možnost hrát dvě přesilovky za sebou, se všemi střelami si ale Pyrochta společně s obranou poradil. Když už se blížil konec druhé třetiny, tak se Tygři dostali do tlaku a vteřinu před koncem vrátil domácím vedení Jakub Mulač.

Hned v úvodu třetí třetiny se po chybě obránců dostal sám před domácího gólmana Hampl, Pyrochtovi se ve spolupráci s obránci podařilo uhájit libereckou svatyni. Ve čtyřiatřicáté minutě se do sólo nájezdu dostal Adam Fusek a vstřelil svojí druhou branku v zápase. O chvíli později dostali karlovarští možnost přesilové hry. Tu využil již po třiadvaceti vteřinách Michal Váchovec. Na rozdíl dvou branek odskočili hosté v dvaapadesáté minutě zásluhou přesného zásahu Dominika Vaňka. Ačkoliv se zdálo, že domácí budou jen těžko dotahovat dvoubrankové manko, nakonec se jim to povedlo. V čtyřiapadesáte minutě snížil Tomáš Filippi a o tři minuty později srovnal skóre na světelné tabuli Jaroslav Vlach. Ve zbytku třetiny žádná branka nepadla a tak za stavu 6:6 následovalo pětiminutové prodloužení.

V něm však k vidění mnoho šancí nebylo, spíše se oba týmy soustředily na to, aby neudělaly chybu.

Poté přišly nájezdy, do kterých hosté poslali do branky místo Nechvátala svého druhého gólmana Habala. V nich o bonusovém bodu pro Liberec rozhodl proměněným nájezdem Tomáš Filippi.

Ohlasy trenérů

Luboš Bouchner (trenér Bílých Tygrů Liberec): „Vary jsou pro nás nepříjemný soupeř, protože dohrávají souboje a jako jeden z mála týmů hrají hokej do těla. Nám tenhle styl nevyhovuje, my máme hodně technické hráče, máme málo těch, kteří to takhle dovedou a umí přidat ještě té hokejovosti. Ve třetí třetině jsme kupili velké množství chyb v obraně, prohrávali jsme už o dvě branky. Klobouk dolů před klukama, že ještě hrábli a nakonec jsme to do šedesáté minuty srovnali.“

Karel Mlejnek (trenér HC Karlovy Vary): „Bylo to utkání obrovských chyb z obou stran, proto padlo tolik gólů. Jsem spokojený s přístupem našich hráčů k utkání. Je jen škoda, že když vedeme o dvě branky osm minut před koncem, tak to nezvládneme udržet. To by se nemělo stávat. V prodloužení jsme se snažili rozhodnout, protože jsem věděli, že domácí mají hodně technických hráčů, kteří by v nájezdech mohli rozhodnout.“