HC Energie Karlovy Vary

Mládež na úvod jako ve snu

K a r l o v y  V a r y - Lepší vstup do ročníku 2004/05 si snad karlovarské mládežnické výběry nemohly ani přát. Dorost i junioři v extralize bez větších potíží přehráli Litvínov. V nejstarší kategorii se blýsknul dvěma zásahy Tomáš Chyba. Starší žákovské kategorie si lehce poradily s Kralupy. Výborný dojem zanechali nejmladší žáčci na turnaji v německém Landshutu, který dokázali se ztrátou pouhého bodu vyhrát.

Extraliga juniorů:

HC Chemopetrol Litvínov – HC Energie Karlovy Vary 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Branky: Chyba 2, Zaťovič, Kocek. Asistence: Šťourač, Pražák, Bušta, Hlubuček, Bauer Jakub, Hamerle.

Ke svému první zápasu v soutěži přijeli karlovarští junioři do Litvínova natěšeni, ale rozbité sklo za brankou začátek utkání zbrzdilo. Přesto hosté vstoupili do zápasu aktivně, skoro až netakticky. Jejich elán přibrzdila dvojnásobná přesilovka domácích, kteří ji dokázali využít. Tu samou výhodu zužitkovali i energetici a to hned dvakrát, kdy během necelé minuty výsledek otočili ve svůj prospěch. Od této chvíle měli Karlovarští navrch a nebýt jejich nepřesné koncovky, mohl konečný výsledek přinést výraznější výhru, než tu, která svítila na časomíře po závěrečné siréně.

Extraliga dorostu:

HC Energie Karlovy Vary – HC Chemopetrol Litvínov 8:1 (1:0, 3:1, 4:0)
Branky: Sláma 2, Smolík, Kuběna, Zíma, Pfistr, Ozom, Satora, Šnajdr. Asistence: Budínský 3, Dudek 2, Sláma, Boguský, Šnajdr, Maxa, Topinka, Pfistr, Dudek, Kuběna.

Úvod zápasu patřil hostům, ale jejich aktivitu schladil v páté minutě gól Smolíka. Postupně hru přebírali pod kontrolu domácí a od prostřední části ji měli na svých hokejkách zcela evidentní. Herní převaha přinášela i branky v litvínovské síti. Hosté v závěru zcela rezignovali a měli velké štěstí, že neinkasovali potupných deset branek. Premiéra trenéra Mlejnka u této kategorie tak dopadla na výbornou.

Liga starších žáků - 9. třída

HK Kralupy nad Vltavou – HC Energie Karlovy Vary 2:9 (0:4, 1:1, 1:4)
Branky: Hudák 2, Chocholáč 2, T. Jakubal, Chodounský, Mistoler, Kellner, Richter. Asistence: Chaljavin, Šaling.

Družstvo 9. třídy vstoupilo do svého prvního soutěžního utkání razantně. Vysoké tempo hry se však po rychlém čtyřgólovém vedení po úvodní třetině nepodařilo udržet i v druhé části hry. V poslední dvacetiminutovce pak "devítka" profitovala z pravidelného střídání čtyř útočných řad a svého soupeře jasně přehrála. Jedním z cílů do dalších utkání bude udržení vysokého nasazení a koncentrace mužstva po dobu celého utkání.

Liga starších žáků - 8. třída


HK Kralupy nad Vltavou – HC Energie Karlovy Vary 4:7 (0:4, 3:4, 0:0) Branky: D. Vaněk 3, Balšan, Hampl, Král, Schopf. Asistence: Frank 4, Hampl 2, Vaněk, Král, Schuser.

Vynikají dojem z první poloviny střetuní, kdy v 9. minutě druhé třetiny už Karlovy Vary vedly 7:2, si hráči pošramotili na konci druhé třetiny, když dovolili soupeři zkorigovat výsledek na 7:4. Ve třetí třetině pak Karlovarští soupeře do vážnějších akcí již nepustili a v poklidu uhájili dostatečný náskok.

Liga mladších žáků 7. třída

HC Energie Karlovy Vary – HK Kralupy nad Vltavou 8:0 (3:0, 1:0, 4:0)
Branky: Baar 3, Fejtl, Nimrichter, Frýbert, Kverka, Fišar.

Celých šedesát minut měli karlovarští žáci hru ve své moci a průměrného soupeře jasně přehrávali. Svoji herní převahu dokázali nejvíce vyjádřit až ve třetí třetině, kdy v koncovce přidali na důrazu. Střelecky se nejvíce prosadil útok Fišar – Kverka – Baar, jenž zaznamenal pět branek.

Liga mladších žáků 7. třída

HC Energie Karlovy Vary – HK Kralupy nad Vltavou 6:0 (2:0, 3:0, 3:0)
Branky: Vrána 2, Formánek 2, Troška 2, Táborský, Martinovský.

Po herně vyrovnaném úvodu prvního zápasu sezony se aktivita postupně přenesla na hokejky nadšeně bojujících domácích šesťáků, kteří kvalitním výkonem a dobrou kombinací začali soupeře přehrávat. K pěknému hernímu projevu přidali hráči Energie i hezké branky. Konečný výsledek odpovídal poměru sil na ledě.

4. a 5. třída

Výhra na turnaji v Landshutu
Nejmladší žákovská kategorie začíná mistrovské zápasy až 12. září, a tak přijala nabídku účasti na turnaji v německém Landshutu.

Turnaj žáků ročníku narození 1994 (výběr 4.a 5.třídy) v Landshutu 4. a 5. září

Výsledky Karlových Varů
Karlovy Vary - Rosenheim (Německo) 14:1
Karlovy Vary - Krefeld (Německo) 4:4
Karlovy Vary - Kundl (Rakousko) 12:0
Karlovy Vary - Budapest (Maďarsko) 2:0
Karlovy Vary - Landshut (Německo) 9:2

O prvenství v turnaji rozhodovalo lepší skóre. To si nakonec karlovarští hokejisté zajistili až v posledním utkání, ve kterém na prvenství museli nad domácím družstvem Landshutu vyhrát minimálně o čtyři góly. I když Západočeši v úvodu zápasu prohrávali již 0:2, po nadšeném výkonu dokázali výsledek otočit a konečnou výhrou 9:2 se zaslouženě stali vítězi turnaje před výborným družstvem Krefeldu.