HC Energie Karlovy Vary

Hlavním trenérem Rulík, asistenty Baďouček s Kněžickým

K a r l o v y V a r y - Novým hlavním trenérem Energie Karlovy Vary byl jmenován dosavadní asistent Radim Rulík. Jeho pomocníky budou dosavadní písecký asistent Václav Baďouček a trenér brankářů Pavel Kněžický. "V načaté sezóně jsme nechtěli do mužstva přivádět trenéra, který mužstvo nezná. Zvážili jsme všechny okolnosti a rozhodli se pro Radima Rulíka. Navíc trenéři, o které jsme měli zájem, buď byli pod smlouvami nebo chtěli mužstvo převzít až od nové sezóny," uvedl generální manažer klubu Miroslav Vaněk.
Novým asistentem trenéra se stal bývalý reprezentační obránce Václav Baďouček, který v karlovarském klubu několik let aktivně působil. "Byl to vynikající hráč, obránce s bohatými zkušenostmi a doufáme, že bude pro tým přínosem. Snažili jsme se vytvořit trenérský tým, který si bude věkově i názorově blízký," vysvětlil Vaněk.

Od nynějška bude mít hlavní kouč dva asistenty. Kromě Václava Baďoučka bude Rulíkovi, který nyní povede českou reprezentaci jako hlavní trenér na Rosno Cupu, pomáhat i dosavadní kouč brankářů Pavel Kněžický. "Vzhledem k povinnostem Radima Rulíka u reprezentace jsme se rozhodli pro variantu se dvěma asistenty. Radim si Pavla Kněžického vysloveně přál a my jsme mu vyhověli," konstatoval generální manažer.

O případných hráčských změnách bude karlovarské vedení uvažovat až v návaznosti na to, zda se rozjede či nerozjede nový ročník NHL. "Půjde ale o změny malého rozsahu. Přál bych si, aby NHL začala, protože my tím, že se nehraje, trochu strádáme. V řadě týmů totiž rozhodují zápasy právě hráči NHL," dodal na závěr Miroslav Vaněk.