HC Energie Karlovy Vary

Zdeněk Venera a Kamil Tvrdek k zápasu v Plzni a turnaji na Slovensku

V úterý 15.8. se odehrál v Plzni přípravný zápas. Hned pětkrát můžeme říci, že se něco událo v této sezóně prvně. Plzeň poprvé vyhrála a Roman Málek si vychytal první nulu i po nájezdech. K. Vary prvně nevstřelily ani gól, ale také žádný nedostaly. Nakonec Energie prvně prohrála. Prohra ale byla až po samostatných nájezdech. K zápasu, kde se čtyřikrát ozvala tyč, a dalšímu programu karlovarských hokejistů se vyjádřili Zdeněk Venera a Kamil Tvrdek.
První ohlas jsme dostali od lodivoda Energie Zdeňka Venery.

Dnes padlo málo gólů, lépe řečeno žádný. Stejně jako v prvním zápase u nás, kde utkání skončilo 2:1 a náš rozhodující gól padl defacto minutu před koncem, a já si myslím, že takto nějak zápasy s Plzní budou v extralize vypadat. Očekávám spíš boj. Příliš gólů asi padat nebude.

Myslíte si, že příčinou je defenzivnější hokej Plzně? V předchozích zápasech jste přeci jenom dali vždy několik branek.

Určitě na obou stranách stáli dneska v bráně kvalitní brankaři. I když výsledek 0:0 vypadá, že nebyly šance nebo se velice dobře bránilo, není to pravda. Šance byly, zvonily tyčky, ale bohužel střelci dnes nedosahovali kvalitám brankařů.

Máte už jasno o brankařské jedničce?

Do začátku ligy je daleko. My samozřejmě po loňských výkonech Lukáše Mensátora předpokládáme, že do sezóny by měl jít jako jednička. Určitě je jen dobře, že v přípravě chytá i Lukáš Sáblík dobré zápasy. Mužstvo ví, že má dalšího kvalitního gólmana připraveného, ale pokud se nic mimořádného nestane, počítáme s tím, že Lukáš Mensátor začne.

Nájezdy kolikrát mohou řešit i bodové odstupy. Dnes jste vlastně z trestných střílení nedali žádný gól.

Určitě to nepodceňujeme a víme o tom, že je to důležitá záležitost. Může to být laciný bodík navíc. Pokud se podaří získat druhý bod v nájezdech, tak ve srovnání s tím, jak vydřít jeden bod, to může být poměrně laciný bodík. To ale samozřejmě předpokládá, že musíme mít hráče, kteří budou umět nájezd proměnit. V prvním zápase doma s Plzní jsme jich dali poměrně dost. Přesto Plzeň byla o jeden lepší. Dneska jsme nedali ani jeden, ale já si myslím, že se na mužstvu začíná pomalu projevovat únava z náročného programu. Trénujeme dost a já věřím, že v extralize, pokud dojde k nerozhodnutému výsledku, se to obrátí. Věřím, že si to schováváme a že se štěstí přikloní k nám. Dnes jediný z deseti nájezdů proměnil Ríša Král, který to provedl bezvadně a bekendem to zvedl přímo pod víko do horního růžku. Tam byl Mensátor naprosto bezmocný. Provedl to perfektně a je třeba mít hráče tohoto typu co dokáží trestné střílení proměnit.

V následujících dnech se chystáte na Slovensko. Co si od turnaje slibujete?

Bude to určitě dobrá prověrka. I do přípravných zápasů jdeme z plného zatížení, jako všechny ostatní týmy. Je to nabitý program. Dnes jsme hráli tady, cestujeme zpátky. Zítra odjíždíme do Nitry. Ve čtvrtek, pátek a sobotu jsou tři těžké zápasy. Příští týden máme další dva, takže tento a příští týden bude velmi těžký a napoví nám hodně.

K utkání s Plzní a následujícím programu přípravy Karlových Varů se po bezbrankovém klání vyjádřil i útočník Energie Kamil Tvrdek.

Myslím si, že dnes to byl velmi svižný hokej. Na to, že se jedná o přípravu… Lítalo se tam a zpátky, ale je škoda, že nepadl žádný gól. Plzeň hraje dobře ve středním pásmu, tudíž nebylo snadné se k nim dostat. Ale tak dáme góly zase někomu jinému. Pokud bude s Plzní alespoň bodík, bude to dobré. Co se týče turnaje na Slovensku, doufám, že vyhrajeme. Bude to náročné, protože každý den hrajeme jeden zápas a hlavně cesta je dlouhá. Ale myslím si, že to zvládneme v pohodě.

Související články

Preview k zápasu | út 15.8.2006

Udrží si Karlovy Vary neporazitelnost?