HC Energie Karlovy Vary

Prosíme o trpělivost, vyjadřuje se GM Vaněk k otázce KHL

Nejen aktuální výsledky hokejistů HC Energie v posledních týdnech plní řádky českých novin. Stále hlasitěji se také spekuluje o možnosti, že karlovarské mužstvo nastoupí v příštím ročníku Kontinentální hokejové ligy. Na toto téma se v pátek vyjádřil generální manažer HC Energie Miroslav Vaněk. „Snaha hrát nejprestižnější soutěž v Evropě tu je a řada kroků k tomuto cíli již byla udělána. Ale abychom tuto snahu dokončili, potřebujeme ještě nějaký čas,“ žádá především veřejnost o trpělivost. Další podrobnosti přinášíme uvnitř článku.
Intenzivní kontakty s vedením Kontinentální hokejové ligy probíhají již několik týdnů. Aktuální stav jednání přibližuje klubový GM: „Je pravda, že Karlovy Vary jednají s vedením KHL o vstupu do této soutěže od září 2009, stejně jako fakt, že máme zájem působit zároveň v KHL i extralize. V Karlových Varech byli také komisaři KHL, aby zkontrolovali podmínky pro vstup do soutěže. V této zkoušce jsme také uspěli. Jednání probíhají dále a my nyní potřebujeme čas, abychom finalizovali a konkretizovali všechny detaily.“

K uzavření veškerých jednání ale vede ještě dlouhá cesta. Proto i definitivní výrok o tom, zda se Karlovy Vary v příštím roce objeví v dynamicky se rozvíjející soutěži, padne až v následujících měsících. „Po dohodě s nejvyššími představiteli klubu jsme se rozhodli, že požádáme média i veřejnost o trpělivost, abychom mohli dále jednat a pracovat. Potřebujeme více času na jednání s vedením KHL. Abychom Vám mohli sdělit konkrétní závěry, potřebujeme ještě tak jeden až dva měsíce,“ přibližuje časový výhled rozhodujících jednání.

Veřejnost bude samozřejmě o všem informována. „V případě, že vše dobře dopadne, budeme o závěrech veřejnost i novináře okamžitě informovat. Jedná se o nesmírně závažnou záležitost, která bude velice finančně nákladná. Proto je nutné vše důsledně projednat s našimi obchodními partnery. Dokud tato jednání nebudou uzavřena a nebudou podepsány veškeré potřebné dohody, nemůžeme říct, zda se tu KHL hrát bude či nebude,“ uzavírá Miroslav Vaněk.