HC Energie Karlovy Vary

Krajský výběr si poradil s mladíky z Ruska

Soustředění ruských žáků narozených v letech 1995 a 1996, které probíhá v rámci spolupráce HC Energie a Ufy, dnes přineslo i první přátelské utkání. Nadějím ruského velkoklubu se postavili stejně staří hokejisté pod hlavičkou Karlovarského kraje a vedením trenéra Táborského. A Karlovaráci svému soupeři předvedli, že hokej opravdu hrát umí. Díky výrazné převaze si v prvních dvou třetinách vypracovali čtyřgólový náskok, který Ufa v závěru dokázala jen snížit. Dvě trefy domácích obstaral Sebastian Gorčík. Fotoreportáž z utkání si prohlédněte v galerii.

Výběr Karlovarského kraje - Salavat Julajev Ufa 4:2

Statistiky

Třetiny: 2:0, 2:0, 2:0. Branky a nahrávky: 10. Gorčík (Zikmund, Molnár), 16. Gorčík, 37. Dimitrov (Truhlář), 37. Hroch - 54. Margamov, 58. Razumnyak (Mokin). Rozhodčí: Kostourek - Sentenský, Belko. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Průběh utkání: 4:0, 4:2.

Sestavy

Výběr Karlovarského kraje: Harakal, Frček - Jirušek, Hroch, Vrána, Zikmund, Gorčík, Molnár, Petrov, Opatrný, Řezníček, Rubeš, Novák, Dimitrov, Veverka, Novák, Šafář, Truhlář, Michálek, Kodl, Priškin.

Salavat Julajev Ufa: Sajakov, Gajdullin - Sadritdinov, Šarnin, Bajduganov, Šalov, Tsulygin, Jakupov, Ljubčenko, Safin, Gausin, Lepeškov, Margamov, Kábenko, Trukačev, Knyazev, Kadyrmetov, Lopatin, Samojlov, Balaba, Gindulin, Nurgbliev, Mokin, Razumnjak.

Reportáž

Název Karlovarský výběr nebo také Výběr Karlovarského kraje v sobě zahrnuje mladíky, kteří jsou v současné době už energetiky, ale jedná se o hráče, kteří hokejově vyrůstali na nejrůznějších stadionech celého kraje. Ve středečním zápase proti nim nastoupily naděje ruského velkoklubu z Ufy. Ještě před utkáním přivítal hostující mladíky náměstek hejtmana Karlovarského kraje Mgr. Martin Havel a popřál jim mnoho štěstí. Po zaznění hymen obou států padlo úvodní buly a zápas mohl začít.

V počátku utkání byly oba celky celkem opatrné. Pak ale přišla první branka na straně domácích. Výběr Karlovarského kraje se dostal do vedení, když po přihrávce Alexandra Molnára vypálil Ladislav Zikmund. Jeho střelu ale ruský gólman Sajakov vyrazil před sebe a toho využil Sebastian Gorčík. Tomu se podařilo o šest minut později zapsat podruhé. Šikovnou kličkou přelstil Sajakova, kterému nezbylo nic jiného, než se za pukem otočit. Po první třetině se tedy převaha domácích projevila i na stavu zápasu.

V druhé části se hráči obou týmů střídali na trestných lavicích. Lépe z toho nakonec vytěžil opět Karlovarský výběr. V čase 36:07 využil početní výhodu Marek Dimitrov za přispění Jakuba Truhláře. Hned na to se ale domácí radovali znovu. V čase 36:31 se povedlo Danielovi Hrochovi bravurně přebruslit ruského obránce a ranou nad beton zvýšil na náskok čtyř branek. I po druhé dvacetiminutovce tak odcházeli domácí do kabin veselejší.

Do posledního dějství vložili ruští mladíci všechny své síly a bylo to znát. Karlovarský výběr bránil až za hranice možností a byl za to dostatečně trestán. Své chyby ale napravoval jak solidní obranou, tak i šancemi, do kterých se dostával. Jedna se domácím naskytla v 54. minutě, kdy rozhodčí uznal domácím trestné střílení. Nájezdu se ujal Jakub Vrána, brankář Sajakov si ale jeho střelu pohlídal. Než se ale na led vrátil Ondra Šafář, který si odpykával svůj trest, podařilo se ruskému celku snížit na rozdíl tří branek. Branku si připsal Bulat Margamov. Necelé tři minuty před koncem se tým Ufy radoval podruhé, když po přihrávce Mokina propálil domácího brankáře Valentin Razumnijak.