HC Energie Karlovy Vary

Díky, Rachno! Sestavu Energie opouští zkušený útočník

Sestava Energie doznává dalších změn. V příští sezoně už nebude karlovarský dres oblékat také velezkušený útočník Tomáš Rachůnek.

Třiatřicetiletý forvard končí na západě Čech po deseti sezonách a téměř pěti stech odehraných zápasech. Zažil časy horší, kdy tým sestoupil z nejvyšší soutěže i časy lepší, kdy se Energie rychle vrátila zpátky do nejvyšší soutěže a v téměř každé další sezoně vybojovala postup do předkola play-off. Větší úspěch v podobě účasti mezi nejlepšími osmi týmy ale bohužel s týmem nevybojoval.

„Chtěl bych poděkovat všem spoluhráčům a členům realizačního týmu, se kterými jsem během své dlouhodobé kariéry ve Varech hrál. S některými z nich jsem toho prožil opravdu hodně. Deset let je dlouhá doba a jsem rád, že jsem zde tak dlouho vydržel a mohl pomoci Karlovým Varům. Dále bych chtěl poděkovat i panu Holoubkovi a Vaňkovi, se kterými jsem strávil většinu své kariéry a kteří také pro klub udělali maximum. A v neposlední řadě fanouškům, kteří klub podporovali v časech dobrých i zlých. Ne vždy to bylo jednoduché, ale stáli za týmem. Za všechno moc děkuji!“ loučí se s Karlovými Vary Tomáš Rachůnek.

Tomáš Rachůnek patřil během deseti let mezi největší lídry a klíčové postavy týmu. Mužstvo táhl především svou produktivitou, své uměl ale říct i v kabině a každý zápas prožíval možná ještě více než většina jeho spoluhráčů.

Rodák ze Zlína během deseti sezon odehrál v karlovarském dresu 486 zápasů, ve kterých posbíral 328 bodů za 119 branek a 209 nahrávek. V historickém pořadí v počtu odehraných zápasů vystoupal na páté místo novodobé klubové historie za legendy Skuhravého, Kumstáta či Košťála. V pořadí produktivity mu patří třetí příčka. Nejen těmito statistikami se Rachůnek zcela jistě řadí mezi nejúspěšnější hráče karlovarské novodobé historie.

Další sezonu už ale v dresu Energie nepřidá. Vedení klubu se totiž v rámci přestavby týmu rozhodlo mužstvo obměnit a využilo nabídky jiného extraligového týmu, který projevil o Tomáše Rachůnka zájem. Zkušený forvard tak z nejvyšší soutěže nezmizí.

„Do nové sezony chceme jít s výrazně pozměněným kádrem a i když rozhodování nebylo nejjednodušší, rozhodli jsme se pro tento krok. Tomáš Rachůnek se během svého desetiletého působení v Karlových Varech stal jednou z hlavních tváří klubu a vypracoval se mezi jeho novodobé legendy. Za jeho odvedené výkony a perfektní práci mu musíme jen a jen poděkovat a přejeme mu mnoho štěstí v jeho dalším angažmá,“ říká na adresu Rachůnka jednatel klubu a jeden z jeho vlastníků Daniel Tobolka.