HC Energie Karlovy Vary

Za moře už mě to neláká jako dřív, říká junior Vachovec

O tomto víkendu si Michal Vachovec zahrál před návštěvou, na jakou v KV Areně zatím není zvyklý. Juniorský turnaj čtyř v sobotu i neděli do ochozů haly přilákal kolem tisícovky diváků. Útočník Energie v ani jednom ze tří utkání neskóroval. Není se však co divit. Kromě úvodní kanonády s Ruskem produktivita českého týmu vázla.

Oproti ostatním vrstevníkům z reprezentace měl Michal výhodu, že led a prostředí KV Areny dobře zná. S juniorkou zde sehrál už desítky zápasů. „Hrálo se mi zde samozřejmě lépe, než v pátek v Českých Budějovicích. Jinak to ale pro mě byl zápas jako každý jiný. Snažím se dát všechno do každého zápasu,“ odmítá letos osmnáctiletý hokejista domněnku, že by se před svou rodinou a kamarády chtěl nějak zvlášť vytáhnout.

Nominace na turnaj čtyř se Michal dočkal i navzdory faktu, že letošní sezona mu zatím nevychází tak, jako předešlé. „Na začátku sezony jsem byl zraněný. Proto jsem rád, že mi trenér dal šanci, přestože letos za juniory nemám tolik bodů,“ vysvětluje forvard, proč letos zatím sbírá více trestných minut než kanadských bodů.

Trenéři nejstarší mládežnické kategorie však ví, že Michal Vachovec hrát umí. Na dubnovém mistrovství světa do osmnácti let patřila lajna Vachovec, Holík, Frk vůbec k tomu nejnebezpečnějšímu, co měl český tým k dispozici. Po Frkově dramatickém přestupu do Halifaxu zůstal Michal jediným zástupcem Energie v kabině reprezentační dvacítky. Spolu by si mohli zahrát až v Buffalu, kde se během Vánoc uskuteční juniorský šampionát. „Martin mi samozřejmě v kabině trochu chybí, ale zvolil si jinou cestu. Já jsem o zámoří také dříve uvažoval, ale už mě to přešlo. Třeba se potkáme na mistrovství, na které bych se moc rád dostal. Bude ale záležet na trenérovi, zda mi dá šanci,“ svěřil se mladý útočník po sobotním utkání turnaje čtyř.