HC Energie Karlovy Vary

Německá zkouška, energetici jdou na Landshut

Hokejisté karlovarské Energie se naposledy před startem WSM ligy představí domácímu publiku. V úterý od 17:30 hodin budou hostit Eislaufverein Landshut. Zůstane KV Arena v přípravném období nedobytná?
Kde sledovat utkání: Online přenos
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Landshut, hrající třetí nejvyšší soutěž v Německu, se v uplynulém ročníku umístil na osmém místě. Týmové kanadské bodování ovládl pravý křídelník Maximilian Hofbauer, který si ve 45 zápasech připsal 47 bodů za dvacet branek a dvacet sedm asistencí. V německém celku se také objevil hráč, který dříve nastupoval i za prvoligové Benátky, Ján Bendík. Slovenský obránce se ovšem po šestnáctibodové sezoně s Landshutem rozloučil a zamířil zpět do Anglie. V dresu německého protivníka v minulosti hrával i odchovanec karlovarského hokeje Jakub Grof. Novou smlouvu s týmem podepsal brankář Maximilian Englbrecht, jenž odchytal většinu sezony. Landshut již v přípravném období okusil českého soupeře, 18. srpna padl na domácím ledě s Benátkami 1:4.

Sezona je za dveřmi

Energie půjde do utkání v sestavě, která už by měla být velice podobná té ligové. „Momentálně pracujeme ve dvou skupinách. V jedné je dvacet hráčů, se kterými počítáme že naskočí do základní sestavy. Ve druhé pak dalších sedm. Pro ně se momentálně snažíme najít angažmá jak na střídavé starty, tak nebo na hostování,“ říká na úvod asistent trenéra Tomáš Mariška. To že se blíží start WSM ligy naznačuje i množství tréninků. „Pracujeme jedenkrát denně a snažíme se maximálně sehrát před prvním mistrovským zápasem. To bude i náš úkol v posledních dvou přípravných duelech,“ pokračuje Mariška. V sestavě HC Energie se neobjeví dva marodi. „Mimo hru jsou momentálně Petr Stloukal a Henri Tuominen,“ vyjmenovává Mariška absence borců, kteří by ale měli v karlovarském dresu zasáhnout do mistrovských zápasů WSM ligy.