HC Energie Karlovy Vary

Černoch: Na zimák už jsem se moc těšil

Po životním bronzu na mistrovství světa nejlepší dny jeho života Jiřímu Černochovi ještě neskončily, na konci června se totiž stal podruhé otcem. Po náročné sezoně si ale reprezentační útočník stihl odpočinout a v pondělí nechyběl na úvodním tréninku energetiků.

Jirko, zahájili jste přípravu na ledě. Jak ses těšil na první trénink?
Jsem rád, že už to začalo. Na led jsem se moc těšil, protože už jsem byl nějakou dobu bez něj. Chodil jsem už na dobrovolné tréninky, je ale lepší, když jsme tu všichni. Samozřejmě se těším, až začne sezona zostra, teď to bude takové nepříjemné pro všechny, dostávat se zpátky do kondice, ale těším se na všechno.

Už se připravujete na novou sezonu, přitom ta poslední Tobě skončila po mistrovství světa relativně nedávno. Stihl sis odpočinout a jaký jsi měl následně program?
Odpočinul jsem si. A program? Narodilo se nám druhé dítě, takže jsem to měl pestré a musím teď hodně fungovat doma. O to víc se ale pak těším na zimák, že si trochu odpočinu (úsměv).

V úvodním týdnu Vás čekají jen tréninky, hned v tom další ale už hrajete první přípravné utkání se Sokolovem. Jak se těšíš znovu do zápasu?
Těším se, ale záleží, jestli budu hrát, jakou trenéři pro to úvodní utkání zvolí sestavu. První zápasy jsou těžké. Člověk moc neví, kam jet a co dělat. Chvíli bude trvat, než se dostaneme do takové té pohody a formy, kdy se budeme cítit dobře. To každý zná, že to k těm začátkům patří.

V týmu máte několik nováčků, už s Vámi absolvovali letní přípravu. Jak zapadli do kabiny?
Všichni kluci zapadli v pohodě. Máme tady celkově dobrou partu, bezkonfliktní tým. Každý, kdo sem přijde a je normální, tak nemá žádný problém.

Váš tým je po roce zase o něco zkušenější, přišli jste ale o Jakuba Fleka. Počítáš s tím, že po jeho odchodu bude Tvá role zase o něco větší?
To úplně nevím. Myslím si, že má úloha bude stejná jako v loňské sezoně. Budu se snažit týmu ještě víc pomáhat a vzít na sebe ještě větší odpovědnost.

Minulá sezona pro Tebe byla životní, Vaše formace s Petrem Koblasou a Martinem Kohoutem si zase vedla skvěle. Jak těžké bude na ten ročník navázat?
Na tréninku jsme teď byli spolu po delší době, ale je to mezi námi pořád stejné. Hrajeme spolu dlouho a víme, co kdo dělá a kam si najet, což je fajn. Myslím, že teď se to bude tréninky a zápasy jen zlepšovat. Do začátku soutěže věřím, že budeme tam, kde bychom chtěli být.