HC Energie Karlovy Vary

Co stálo za dvěma góly? Přišly mi po dvou měsících nové hokejky, směje se Lauko

Karlovarští se po téměř dvou týdnech vrátili na domácí led a návrat to byl ve velkém stylu. Proti českobudějovickému Motoru, který hrál první duel po skončení karantény, se energetici trefili hned osmkrát. Dva góly vstřelil útočník Jakub Lauko, pro kterého to zároveň byly první trefy v karlovarském angažmá.

Kubo, přesvědčivá výhra nad Českými Budějovicemi. Byl to ten zápas, který před začátkem extraligy potřebujete?
Určitě. Budějovice hrály hodně dobře do půlky zápasu, pak se na nich projevila karanténa, takže třetí třetinu už moc nestíhaly. Myslím, že to ale odehrály hodně důstojně. Pro nás asi dobrý zápas, musíme se připravit na páteční generálku proti Hradci.

Co bude ještě potřeba před startem soutěže vylepšit?
Ty speciální formace. Samozřejmě jsme proti Motoru dali asi dva góly z přesilovek, ale zase jsme jich měli hodně a bohužel jsme nedali více gólů. A samozřejmě oslabení, ve kterých jsme třikrát inkasovali.

Zaznamenal jste první dvě branky v dresu Energie. Šance jste měl i v minulých zápasech, spadlo to z vás?
Doufám (smích). Já jsem neměl dva měsíce hokejky, ty mi přišly před zápasem, takže je to určitě tím (smích). :

Nakonec tedy výhra 8:3, co si ještě z utkání odnést?Ukázali jsme si, že ty góly dávat umíme. Jak jsem říkal na začátku, snad si to přeneseme do sezony. Snad jsme se nevystříleli.

Prosadil se i kolega z formace David Kaše. Sedla si už elitní lajna?
Je to zápas od zápasu lepší. Jsme tu spolu už měsíc, denně trénujeme, takže myslím, že se to projevuje. Může to být ještě lepší. Liga stále nezačala, takže máme nějaký prostor na vylepšení.

Nový ročník začíná nadcházející týden. Jak se vy osobně těšíte?
Těším se, dva roky jsem v Česku nehrál. Zase se uvidím s kluky po celé republice, kteří se mnou hráli v Chomutově nebo v reprezentaci. Určitě se na to moc těším.

Nemáte strach, že by aktuální situace mohla soutěž ohrozit?
Já doufám, že snad budou na vyšších místech rozumní a nechají to hrát, protože sport celkově spojuje lidi. Doufám,že to vyjde a nic se rušit a přerušovat nebude.