HC Energie Karlovy Vary

Další důležitá bitva, Energie vyzve Kometu!

První úkol Energie v pátek zvládla, už v neděli ji ale čeká další důležitý duel. Do KV Areny zamíří brněnská Kometa, které Energie v tabulce odskočí v případě vítězství už na rozdíl tří bodů. Přijďte energetiky opět podpořit ve velkém počtu, budou to potřebovat. Utkání startuje v 15:30.

Kde utkání sledovat: Online přenos
Vstupenky: Online předprodej

O SOUPEŘI

Po skvělém vstupu do sezóny, kdy Kometa chvíli okupovala horní příčky tabulky, je to v poslední době velká bída. Kometa se propadá tabulkou a ne a ne se chytit. Zatím extra nepomohla trenérská výměna, ani změny v sestavě. Naposledy vyhrál brněnský tým jedenáctého listopadu v Olomouci. Od té doby zaznamenal tři porážky.

Už to vypadalo, že se Kometa chytí pátečním duelem na Spartě. V O2 aréně se rychle ujala vedení, vyhrála dokonce první třetinu. Čtyři minuty před koncem dokázala v přesilové hře vyrovnat na 3:3. Nakonec ale ještě dvakrát inkasovala a dobře rozehraný duel ztratila. Jediným pozitivem, na kterém může Kometa stavět, jsou přesilovky. V pátek hráli svěřenci trenéra Martince tři početní výhody a hned dvě dokázali využít. V rámci celé soutěže jim patří v téhle herní dovednosti, s úspěšností 26,42%, druhé místo.

Nejproduktivnějším hráčem Komety je centr elitní útočné formace Petr Holík (11+27). Druhým v pořadí je nejlepší střelec Luboš Horký (18+11). Třetí místo klubové produktivity patří subtilnímu Adamu Zbořilovi (4+18). Mezi obránci se nejlépe daří největší předsezónní posile brněnského týmu Tomáši Kundrátkovi (3+8). Lepší čísla se asi čekala od brankářské dvojice. Aktuální jednička, Dominik Furch, se pyšní úspěšností zákroků 90,75%. Jeho kolega Marek Čiliak je na tom ještě o trochu hůře.

Speciální zápas čeká útočníka Jakuba Fleka. Ten se v KV Aréně představí v dresu soupeře teprve podruhé. Proti bývalému zaměstnavateli se mu zatím daří. Gólově se prosadil v obou domácích utkáních Komety proti Energii. Na jejím ledě ale doposud nebodoval.

SESTAVY Z PŘEDCHOZÍHO UTKÁNÍ

HC Energie Karlovy Vary: Habal – Huttula, Pulpán (A), Stříteský, Bartejs, Dlapa, Havlín, Rulík – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek – Rachůnek (A), Gríger, Koffer – Juusola, Hladonik, Kofroň – Redlich, Jiskra, Kohout.

HC Kometa Brno: Furch – Kučeřík, Kundrátek (A), Ščotka, Fajmon, Ďaloga, Hrbas, Němec – Pospíšil, Holík, Horký – Zaťovič (C), Kollár, Flek – Raška, Zbořil, Šalé – Vincour (A), Süss, Dufek.

Z DOMÁCÍHO TÁBORA

Karlovarská Energie rozhodně prožívá veselejší období, než její nedělní soupeř. V pátek totiž energetici zvládli nesmírně důležitý domácí duel s Kladnem. Z posledních sedmi utkání navíc dokázali svěřenci trenéra Bruka čtyřikrát zvítězit. Nestačili pouze na tabulkové lídry z Pardubic, Vítkovic a také prohráli v Liberci.

Velkým pozitivem je zlepšení na domácím ledě. Energii se v KV Aréně příliš nedařilo. Po Vánocích se to ale otočilo. Z posledních čtyř domácích duelů vybojovali energetici 9 bodů, nestačili akorát na druhé Vítkovice. Dokázali však zvítězit se soupeři, kteří byli a jsou jejich tabulkovými konkurenty. Zvládli na svém ledě povánoční duel s Litvínovem, porazili také Mladou Boleslav a naposledy v pátek kladenské Rytíře. Dokáží porazit také brněnskou Kometu a srovnat s ní sezónní bilanci na dva dva?

Opřít se Energie může o formu svých elitních centrů. Dávid Gríger se střelecky prosadil ve třech z posledních čtyř duelů. Kapitán Jiří Černoch zase dvakrát pálil do černého proti Kladnu. Nejprve otevřel skóre už v jedenácté vteřině zápasu, čímž vytvořil nový klubový rekord v rychlosti vstřelení první branky. A následně proměnil trestné střílení ve třetí třetině. Ukázal tím velké sebevědomí a šikovnost .

Související články