HC Energie Karlovy Vary

Ondřej Beránek si opět zahraje za národní tým!

Česká hokejová reprezentace vyrazí na nadcházející turnaj Euro Hockey Tour i s Ondřejem Beránkem! Karlovarský útočník totiž nechybí v nominaci Radima Rulíka na švýcarské klání.

Účastník světového šampionátu tak může přidat další ke svým reprezentačním startům. Těch má na svém kontě už pětačtyřicet a zapsal v nich celkem šest branek a jedenáct asistencí.

Zatímco na úvodní letošní akci, finském Karjala Cupu, Beránek chyběl a Energie po dlouhé době neměla v reprezentaci své zastoupení, tentokrát už tomu tak nebude!

Národní tým zahájí druhý podnik seriálu Euro Hockey Tour před domácím publikem v Praze, příští čtvrtek v O2 areně vyzve Finsko. Po přesunu do Švýcarska následně o víkendu zkříží hokejky se Švýcarskem a Švédskem.

Česká nominace na Swiss Ice Hockey Games

Brankáři:
Dominik Pavlát (HC Škoda Plzeň), Roman Will (HC Dynamo Pardubice).

Obránci:
Jiří Ticháček (Rytíři Kladno), Ronald Knot (Bílí Tygři Liberec), Tomáš Kundrátek (HC Oceláři Třinec), Michal Kempný (HC Sparta Praha), Mikuláš Hovorka (Banes Motor České Budějovice), Jakub Galvas (Malmö Redhawks, SWE), Martin Jandus (Kärpät Oulu, FIN), Filip Král (Pelicans Lahti, FIN), Dominik Mašín (Ilves Tampere, FIN), Libor Zábranský (Ässät Pori, FIN).

Útočníci: 
Michal Řepík, Pavel Kousal (oba HC Sparta Praha), Tomáš Filippi, Jakub Rychlovský (oba Bílí Tygři Liberec), Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík (oba Mikkelin Jukurit, FIN), David Kaše (HC VERVA Litvínov), Ondřej Beránek (HC Energie Karlovy Vary), Daniel Voženílek (HC Oceláři Třinec), Jakub Flek (HC Kometa Brno), Roman Červenka (Rapperswil, SWI), Radan Lenc (HV71, SWE), Matěj Stránský (HC Davos, SWI), Michael Špaček (HC Ambri-Piotta, SWI), David Tomášek (Färjestad Karlstad, SWE).

Rozpis Swiss Ice Hockey Games

Čtvrtek 14. prosince:
18:00 Česko – Finsko (Praha)
19:45 Švédsko – Švýcarsko (Curych)

Sobota 16. prosince:
14:00 Finsko – Švédsko (Curych)
18:00 Švýcarsko – Česko (Curych)

Neděle 17. prosince:
13:00 Česko – Švédsko (Curych)
17:00 Švýcarsko – Finsko (Curych)