HC Energie Karlovy Vary

Plutnar: Musíme tomu jít víc naproti

Energetici zapsali desátou prohru z jedenácti utkání. V Pardubicích měli dobrý start, jenže ani tentokrát nedokázali dotáhnout zápas do vítězného konce. Porážku na ledě již jistého vítěze základní části těžko hodnotil obránce Michal Plutnar.

Po šesti dnech opět v Pardubicích, téměř stejný průběh zápasu. V čem jste se nepoučili, že to dopadlo podobným výsledkem?

Udělali jsme tam chybu při střídání, dostali jsme gól na 2:2. Vzápětí potom dva fauly, šli jsme do tří, kluci tam ubránili přesilovku pět na tři, pár vteřin do konce a ze středního pásma nám tam zase ujel hráč. A poté gól na 4:2. Takové mužstvo jako jsou Pardubice, v takové pohodě v jaké jsou, tak je to s nimi těžké.

Vy ještě nemáte jistotu předkola play off, koukali jste se na aktuální výsledky tohoto kola?
Abych se přiznal, tak nevím. Máme to ve svých rukách a nemůžeme se dívat, jak kdo hraje. Máme pořád dva zápasy a musíme doufat v to, že to zlomíme sami. Nemůžeme spoléhat na to, že nám někdo pomůže.

Z posledních jedenácti zápasů máte jedinou výhru, to není jednoduchá situace...
Každý by chtěl, aby se to změnilo lusknutím prstu, bohužel tak to nefunguje. My tomu musíme jít naproti víc. Každý zápas uděláme jednu dvě chyby, které nás stojí důležitý gól, který se buď špatně dotahuje, nebo už to ani dotáhnout nejde. Momentálně nejsme v takové pohodě, abychom dali pět šest gólů za zápas a nevadilo nám, že tři dostaneme.

Výhra nad Boleslaví se tak jeví ještě víc důležitější než před čtrnácti dny...
Tak samozřejmě, že to byl důležitý zápas, jako každý jiný. My jsme věděli, že nás čeká hodně těžký konec, že pojedeme dvakrát do Pardubic. Máme tam Spartu, měli jsme Třinec. To jsou týmy, které když jim dáme jenom malinkou šanci, tak oni ji promění. My jsme bohužel tyhle zápasy zatím nezvládli. Jak jsem říkal, čekají nás ještě dva zápasy. Pořád to máme ve svých rukách, takže nezbývá nic jiného, než pracovat dál a věřit, že to zlomíme.