HC Energie Karlovy Vary

Zemřel Jozef Antonik, ředitel ZS v Dolní Kamenné a první jednatel klubu

Velmi smutná zpráva zasáhla náš klub ve středu večer, ve věku nedožitých 80 let zemřel dlouholetý ředitel zimního stadionu v Dolní Kamenné (zvané Plechárna) a první jednatel klubu, pan Jozef Antonik.

Jozef Antonik byl velmi důležitou osobou v restartu hokeje v Karlových Varech na začátku devadesátých let minulého století. Ve funkci ředitele zimního stadionu působil ještě před změnou politického režimu. pPo nástupu nového vedení klubu vedeného Ladislavem Trubačem a Miroslavem Vaňkem byl velmi nápomocen k tomu, aby se ze zanedbaného zimního stadionu, kde bylo minimum šaten a prakticky žádné zázemí pro diváky, stal v dané době sportovní stánek v určité kvalitě. Kromě řízení provozu zimního stadionu se významně podílel na rozvoji mládežnických kategorií.

Byl velmi sportovně založen a ke sportu dovedl také své děti, dceru Evu a syna Mikuláše. Eva se věnovala basketbalu a byla velmi úspěšnou hráčkou, která se probojoval do české reprezentace a hrála ve své době v jednom z nejlepších týmů žen basketbalové Evropy Žabovřesky Brno.

Syn Mikuláš se dal na lední hokej a přestože v mládežnických kategoriích byl talentovaným hráčem a vyzkoušel si i kanadské juniorské soutěže, po návratu z Kanady se začal postupně věnovat trenérské profesi. V ní dosáhl na dva významné milníky v historii karlovarského hokeje. V roce 2008 byl hlavním trenérem týmu juniorů, který poprvé a zatím naposledy zvítězil v juniorské extralize. O rok později v pozici asistenta trenéra u extraligového týmu slavil vítězství v extralize mužů.

Po přesunu klubu do KV Areny se Jozef Antonik přestěhoval do Pardubic, kde žije jeho dcera Eva. Výrazným způsobem se zasloužil o to, kde se v dnešní době karlovarský hokej nachází a za tuto jeho práci pro klub mu patří naše velké poděkování.

Klub HC Energie Karlovy Vary touto cestou vyjadřuje hlubokou soustrast celé rodině.