HC Energie Karlovy Vary

Energetici dovolili Třinci v důležitém utkání smrtelný obrat

HC Energie - HC Oceláři Třinec 4:2 (1:1, 0:1, 1:2)
Byl to důležitý zápas, ve kterém si energetici chtěli pojistit pozici v první desítce, leč nepovedlo se. V samotném úvodu poslal domácí do vedení Lukáš Pech, ale Oceláři do konce třetiny zvládli vyrovnat. V druhé dvacetiminutovce si energetici herně pohoršili a Třinečtí se ujali vedení, které poté i navýšili a domácí se snažili o vyrovnání. V závěru sice snížili na rozdíl jediného gólu, když Martin Zaťovič (na snímku) dotlačili kotouč do branky i s Hamerlíkem, ale Oceláři si své vítězství v posledních minutách pojistili gólem do prázdné klece.
Tipsport extraliga, 48. kolo, čt 3.2.2011
Karlovy Vary
Oceláři Třinec
2:4
1:1, 0:1, 1:2
Branky a nahrávky: 4. Pech (Dobroň), 59. Zaťovič - 18. Seman (Bonk, Varaďa), 33. Polanský (Růžička, Hrabal), 52. Richter (Polák), 59. Hrabal (Bonk). Rozhodčí: M. Homola, P. Blecha - J. Rozlílek, P. Charvát. Vyloučení: 6:10. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 2667. Střely na branku: 35:38. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4.
Karlovy Vary: Mensator - Čutta, Nosek - Dobroň, Gřegořek - Sloboda, Kokko - Prošek, Rohan - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Sailer, Pech, Zaťovič - Skladaný, T. Klíma, Dej - Vachovec, Zucker, T. Rohan.
Oceláři Třinec: Hamerlík - Seman, Hrabal - Zíb, Richter - Hudec, Lojek - Krajíček, Peterek - Růžička, Polanský, Květoň - Adamský, Peterek, Zagrapan - Varaďa, Bonk, Polák - Orsava. McGregor, Hrňa - Mičulka.

Komentář k utkání

Do utkání vlétli aktivněji hostující Oceláři. A už v první minutě si Mensator dvakrát sáhl na puk. Tlak Třineckých však poměrně záhy opadl, když na trestnou lavici zamířil Krajíček. Skuhravý a následně i Pech si vytvořili velké šance, ale brankou skončila až ta třetí. V přesilové hře se trefil přesně Lukáš Pech po dorážce a ve 4. minutě poslal domácí do vedení. Domácí byli i nadále agilnějším týmem. Za zmínku stojí Zuckerova rána z otočky do betonu Hamerlíka.

Šancemi se však blýskli i hosté ze vzdáleného Třince. Růžička v obrovské šanci netrefil ani jednou branku ze dvou dorážek bezprostředně u Mensatora. V 15. minutě ujeli Sailer se Zaťovičem. Druhý jmenovaný dostal ideální a pas a zužitkoval jej i tvrdou a přesnou ranou, ale Hamerlíkova výstroj černou gumu zachytila. Karlovarská tvrz však do konce třetiny neodolala. V 18. minutě využil přesilovou hru Třince Daniel Seman, když se trefil z mezikruží nad ležícího Mensatora.

Druhou třetinu začali lépe domácí a už ve druhé minutě prověřil Hamerlíka v úniku Zaťovič. Domácím se pak v krátkém sledu za sebou naskytla možnost hned dvou přesilových her. Domácí si v nich však vůbec nerozuměli a téměř neohrozili gólmana hájícího třineckou svatyni. Vylučování hru hodně kouskovalo, protože sudí pískali důsledněji a hned dvěma trestům neunikli ani Karlovarští.

A právě v přesilové hře tří Karlovarských proti převaze čtyř hostů padla jediná branka třetiny. Jiří Polanský stál přesně připravený u branky Energie. Obdržel kotouč, rychle se obkroužil kolem Mensatora a zasunul puk do klece. Třinečtí nabuzeni vedením od té body převzali otěže zápasu a tlačili enegetiky do kouta. Domácí obranný val si však další zvětšení manka na soupeře nedovolil. Ve 38. minutě došlo ve středním pásmu ke střetu domácího Kokka a hostujícího Růžičky. Ocelář musel být za pomoci spoluhráčů odvezen do šaten.

Poslední dvacetiminutovka začala z obou stran opartně. Až později se více rozehráli domácí a tlačili na třineckou defenzivu, ženoucí se za vyrovnáním. Za zmínku stojí střela Dobroně. Hamerlík jeho ránu vyrazil a jen tak tak zakryl puk před dorážkou Skladaného. Následně měli domácí další šanci při dvou přesilových hrách v těsném sledu, ale ani tentokrát jsme z karlovarských hokejek branku neviděli.

Co Karlovarští promarnili, dokonale potrestali hosté. Třinecký Martin Richter dostal k bližší tyčce přesný pas a stihl kotouč dorazit do branky, ještě před přemístěním Mensatora. Pak přišel kontroverzní moment. Martin Zaťovič dorazil puk i s Hamerlíkem do branky a několik minut jsme čekali na vyjádření videorozhodčího, který nakonec branku uznal. Nic na plat, Třinec na to odpověděl čtvrtou brankou do prázdné klece, a Josef Hrabal tak rozhodl o transportu tří bodů do třinecké kasy.

Ohlasy trenérů

Břetislav Kopřiva (HC Oceláři Třinec): Prohra s Litvínovem pro nás byla obrovským zklamáním a hráče jsme hodně tlačili, aby změnili svůj přístup k dalšímu zápasu. Dnes naopak kluky musím pochválit, že co se týče nasazení, do zápasu dali úplně všechno. Měli jsme hodně šancí, ale v poslední době se nám je nedaří proměňovat. Velký podíl na dnešní výhře měl i brankář Hamerlík.

Václav Baďouček(HC Energie Karlovy Vary): Věděli jsme, že po domácím neúspěchu přijede Třinec maximálně koncentrovaný. Znali jsme jeho ofenzivní sílu, a nechtěli jsme proto příliš otvírat hru. Přestože si hlavně v přesilovkách nějaké šance soupeř vypracoval, myslím, že se nám tato taktika dařila. Dnešní zápas jednoznačně rozhodlo proměňování šancí. Vytvořili jsme si dost slušných střeleckých příležitostí, ale bohužel jsme z nich branky nedali.

Fotogalerie

Související články