HC Energie Karlovy Vary

Rozhovor s předsedou sledge hokejového klubu

K a r l o v y  V a r y - Západočeské lázeňské město je již nerozlučně spjato s nejrychlejší kolektivní hrou, zvanou lední hokej. Přestože místní klub není ověnčen triumfy, nabízí karlovarská ledová scéna jako jedna z mála v republice i jinou podívanou a tou je lední hokej tělesně postižených sportovců, tzv. sledge hokej. Karlovy Vary se díky nově vzniklému klubu SKV Nowaco Sharks dostaly o krok dál než většina hokejových bašt a po boku průkopnického Zlína se zařadily do pouhé pětice fungujících českých sledge hokejových uskupení. „Do budoucna má sledge hokej velkou perspektivu,“ říká Robert Schneider, hrající předseda karlovarských Žraloků. Alespoň stručný rozhovor, skrývající minimálně jednu mimořádnou novinku, si můžete přečíst na následujících řádcích.
Jak se vlastně zrodil nápad, aby v Karlových Varech vznikl sledge hokejový tým?

Ten nápad se zrodil v hlavě Martina Frouse (předseda občanského sdružení Aragonit a člen SKV Nowaco Sharks, pozn. aut.), který byl se svým zlínským známým na mezinárodním utkání ve Švédsku. Po návratu oslovili mě a já už jsem tady, samozřejmě s jejich pomocí, skoro všechno zařídil. I díky sponzorovi – firmě Nowaco – a pomoci Veroniky Žilkové.

Začátky musely být asi hodně těžké, sám říkáte, že bylo zapotřebí sehnat sponzora. Finančně se vám tedy daří dobře?

Dobře. Díky firmě Nowaco přímo super. Začali jsme trochu hrát v podstatě před půl rokem a já jsem rád, že už jsme v jednom zápase alespoň nedostali 0:10.

Můžete stručně popsat chod klubu? Kolik hráčů máte, jak často trénujete?

Trénujeme dvakrát týdně, to nám umožnil klub HC Energie. Máme dvanáct hráčů, deset v poli a dva brankáře, čili máme dvě pětky. Já jsem předseda, starám se tak o všechno kolem a snažím se, aby všichni poctivě chodili na tréninky.

Je ještě možnost náboru nových hráčů, nových zájemců o sledge hokej?

Samozřejmě nové zájemce vítáme, protože čím více hráčů, tím větší konkurence a hráči se budou snažit a nebudou flákat tréninky (smích).

A jak vy osobně vidíte do budoucna vývoj karlovarského sledge hokeje?

Já věřím tomu, že se tady sledge hokej uchytí, jsme v západních Čechách jediní. Jak říkám, je to tu novinka, lidé o tom ještě nic neví, ale myslím si, že do budoucna má sledge hokej velkou perspektivu. Jedna věc je už jistá, naším trenérem bude Tomáš Zelenka! Vše je již domluvené, stačí sehnat pro Tomáše byt. Myslím, že on i my získáme novou motivaci.

Nezbývá než popřát hodně štěstí a sportovních úspěchů.

Sportovní klub vozíčkářů - SKV Nowaco Sharks Karlovy Vary

Rok založení: 2003
Počet hráčů: 12
Předsednictvo: Robert Schneider, Miroslav Hrbek, Bc. Martin Frous

Odehrané zápasy ve sledge hokejové lize:
Zlín – K. Vary          13:0
Olomouc – K. Vary        8:0
K. Vary – Sparta Praha   5:0  kontumačně
K. Vary – Č. Budějovice  0:12

Internetové stránky klubu: www.aragonit-kv.cz/skvnowaco