HC Energie Karlovy Vary

Travis Gawryletz odchází do pražské Sparty

Hokejisté karlovarské Energie se budou muset obejít bez obránce Travise Gawryletze. „Jeho odchod nás hodně mrzí. Pro jeho setrvání v týmu jsme se snažili udělat maximum,“ říká generální manažer HC Energie Karlovy Vary Miroslav Vaněk.

Obránce Travis Gawryletz přišel jako náhrada za Davida Noska. „Hrál velice dobře. Proto jsme s ním začali jednat už v prosinci minulého roku o jeho setrvání v týmu. Následně jsme s ním mluvili v lednu i březnu. Hned poté, co skončila sezona, tak jsme si opět sedli k jednomu stolu,“ pokračuje Vaněk.

Pro udržení řízného beka ze zámoří se snažil udělat klub maximum. „To mohu s čistým svědomím říci. Na stole ležely ty nejlepší podmínky, které bylo v ten daný okamžik možné nabídnout. Starali jsme se jak při jeho pobytu v Karlových Varech, tak i co se týče všeho dalšího,“ vysvětluje generální manažer.

Jenomže minulý týden prosákla na veřejnost zpráva, že Travis Gawryletz podepsal smlouvu ve Spartě Praha. „Není nic tajného, že mu Sparta nabídla mnohem více. Dalším faktem pro Spartu bylo i to, že už tam působí dva Kanaďané a dva Francouzi. To znamená, že je tam mnohem větší počet anglicky mluvících hráčů než u nás,“ vypočítává Vaněk důvody odchodu Gawryletze a pokračuje: „Podle mého ho ti Kanaďané nalákali. On sám si myslí, že tam bude mít více přátel a posledním důvodem byla Praha samotná.“

Travis Gawryletz žil ve Spojených státech ve větších městech a Karlovy Vary mu jednoduše připadaly jako vesnice. „Je to tak. Bohužel chtěl prostě odejít do Prahy. Já sám za sebe i za sportovního manažera Jardu Látala musím říci, že jsme udělali maximum, aby tady Travis zůstal,“ dodal Vaněk na téma Gawryletz.

Karlovy Vary ale v zámořských vodách loví dále. „Máme zájem na tom přivést do týmu další hráče. Jedná se o jednoho obránce a také o jednoho útočníka. Pokud vše dobře dopadne, tak i v příští sezoně u nás budou působit hráči z Kanady,“ uzavřel Miroslav Vaněk.