HC Energie Karlovy Vary

Libor Pavliš, Martin Opatovský: Střelecká krize je snad za námi

K a r l o v y V a r y - V reprezentační přestávce sehrála Energie na domácím ledě zápas s předním evropským klubem a momentálně čtvrtým celkem ruské superligy AK Bars Kazaň. Kazaň předvedla své kvality a podporována desítkou svých fanoušků zaslouženě vyhrála. Ani domácí Energie však nezanechala špatný dojem. Do střelecké listiny se zapsali dva muži, od kterých se střelecké štěstí na delší dobu odvrátilo, Libor Pavliš (na snímku) a Martin Opatovský. Nastoupili spolu v jedné lajně a na ledě doplněni Davidem Balázsem, předváděli velmi dobrý hokej.
Ačkoliv s Kazaní se jednalo pouze o přátelské utkání, hrálo se ve vysokém tempu a ani některé zákroky na obou stranách přátelsky nevypadaly. Bohužel Energie nedokázala držet tempo s Kazaní příliš dlouho. "Zezačátku jsme dobře bruslili. Kazaň si ale rychle přečetla naši hru, začali lépe bruslit a tím nás přehrávat. Nehráli jsme špatně, nicméně Kazaň byla lepší," hodnotí utkání střední útočník Energie Libor Pavliš, který se po zranění Robina Bacula představil ve druhé řadě Karlových Varů. "Dávali si puky z první, velmi dobře kombinovali a k tomu to bruslení," hledal důvody porážky. Libor Pavliš se brankově i herně trápil. Kazani však dal gól a přidal asistenci. Byl tedy u obou gólů Energie. Je tedy krize zažehnána? "Doufám že ano, na gól jsem čekal velmi dlouho. Dal jsem jej sice jen v přáteláku, ale to nevadí. Snad jsem tu smůlu tímto prolomil a začne mi to padat i v lize," uzavírá.

Druhým střelcem Energie se stal Martin Opatovský, který také již dlouhou dobu nemohl dát gól a v extralize tento vyhlášený technik nevstřelil ještě žádný. Je tedy i u něj krize zažehnána? "No, doufám že ano. Již třináct zápasů jsem nedal branku a to je nejdelší série zápasů bez branky, kterou jsem kdy měl,"smutně hodnotí svou černou sérii. K této sérii jistě výrazně přispělo i zranění jež Martin Opatovský prodělal. Zranění je však již vyléčeno, jen ty góly zatím nepadají. "Potřeboval jsem se dostat do kondice. Šest zápasů v lize jsem pro zranění vynechal a delší dobu jsem ani netrénoval." V tuto chvíli se Martin Opatovský cítí dobře a i kondice je již na dobré úrovni. Jeho první brance v extralize by tak nemělo nic bránit.

"Dnes to byl takový víkendový zápas. Ani hráči Kazaně nehráli zcela naplno. Lépe si však nahrávali, lépe bruslili, a proto také vyhráli," hledá Martin Opatovský příčiny prohry. "Prvních deset minut jsme hráli dobře. Pak jsme jim však nechali příliš herního prostoru. Oni začali tvořit hru, zatím co my jsme pouze bránili. Za stavu 1:4 již bylo po zápase," hodnotí přátelský zápas. Asi největší problémy měli karlovarští hokejisté s ruskými kolmými přihrávkami za obranu. "Jednou nahrávkou nás dokázali rozhodit tak, že se pak dostávali do nájezdů dva na jednoho, nebo dva na dva. Uměli si dobře přihrát na dva či tři metry. Často přihrávali z vlastního pásma hned na útočnou modrou. Věděli jak efentivně a rychle přejít z obrany do útoku." I přechod přes útočnou modrou čáru dělal domácím hokejistům problémy. "Kazaň je mužstvo, které hraje špičkově do útoku i do obrany. Dokázali, že jsou špičkovým evropským týmem."

Martin Opatovský se konečně po dlouhé době dočkal gólu, když vstřelil Kazani druhou branku . "Byla to hezká akce ve středním pásmu. Dobře jsme si nahráli. Libor Pavliš to nezakončoval a chtěl to na mě hodit zpětnou přihrávkou. Trošku mu ta přihrávka nesedla, ale brankář Kazaně mi pomohl a přihrál mi to on. Já jsem již pouze flákl puk do prázdné branky. Stále jsem čekal, že to ještě někdo chytí, protože s mým letošním střeleckým štěstím je to časté. Naštěstí to tam padlo. Snad to teď půjde už i v lize."