HC Energie Karlovy Vary

Beránek: Dnes to byly důležité body, ztratili jsme jich už spoustu

Ondřej Beránek v utkání proti Kladnu zapsal jeden gól a jednu asistenci, na individuální výkon ale nekouká. Hlavní pro něj je fungování celého týmu a zisk důležitých bodů.

Ondřeji, výhra nad Kladnem, důležité tři body. Jak jste ten zápas viděl?
Dobře řečeno, důležité tři body. Chtěli jsme navázat na utkání se Spartou i Pardubicemi. To se povedlo. Věděli jsme, že soupeř bude houževnatý, že bude hodně dohrávat. Byl to fyzický hokej. Připravili jsme se na to a jsme rádi, že jsme to dovedli do vítězného konce.

Na konci první třetiny jste inkasovali smolný vyrovnávací gól... to bylo do šatny asi nepříjemné, ne?
Na tohle musíme reagovat. Osmnáct vteřin před koncem, takhle do kabiny, je to škoda, neudržet to vedení. Ale zvládli jsme ten zápas jako celek a toho si ceníme.

Připsal jste si dnes večer 1+1, tak jak jste spokojený se svým výkonem?
My jsme pracovali dobře jako pětka, dobře pracoval celý tým. Dneska to byly důležité tři body. Těch bodů už jsme ztratili spoustu, nemůžeme koukat na jednotlivce. Vždycky, když se daří týmu, tak se někomu zadaří, že mu to tam padá.

Po zranění se vrátil Dávid Gríger, bylo to v týmu cítit?
Je to důležitý hráč, velice kvalitní. Chyběl nám. Umí dávat góly, a to předvedl i dneska. Za to mu děkujeme.

Už ve čtvrtek budete mít možnost získat na domácím ledě další tři body. Jak bude probíhat příprava na Vítkovice?
Teď jdou ty zápasy strašně rychle za sebou. Ani nevím, po kolikáté máme zápas obden. Musíme dobře zregenerovat a připravit se na ten zápas. Víme, že Vítkovice teď hrají výborně a jdou nahoru. Každý zápas je teď těžký, takže si nevyberete.

Po zápase zůstalo v hledišti hodně fanoušků na tradiční děkovačku. Jak byste je pozval na čtvrtek?
Byla nějaká černá série, teď se nám zase daří. Doufejme, že navážeme na další výhru a budeme moc rádi, když nás přijdou podpořit.

Související články