HC Energie Karlovy Vary

Byla tu super atmosféra, hlásí po derby Tomáš Rachůnek. Neskutečně si milníku 500 zápasů vážím

Druhé letošní west derby bylo opravdu vyrovnané. Přes útočnou převahu hostů se vedení v zápase houpalo na obě strany, nakonec se šlo za vyrovnaného stavu do prodloužení. V něm hosté opět vytáhli taktiku hry bez brankáře, která se zase vyplatila. Tomáš Rachůnek tak v 500. extraligovém utkání se svým týmem bral pouze bod.

Tomáši, jak byste utkání shrnul?
Dvě třetiny jsme předváděli dobrý, zodpovědný výkon. V té třetí jsme si to pokazili hloupými vyloučeními a Plzeň nejprve srovnala, následně se dostala do vedení. Naštěstí jsme to zachránili v poslední minutě gólem. Bohužel jsme v prodloužení také jeden inkasovali.

Co pro vás znamená milník pěti set odehraných zápasů v extralize?
Neskutečně si toho vážím. Ne každému se to podaří a doufám, že vydržím co nejdéle.

Počítadlo vašich zápasů se zde určitě nezastaví, máte nějaké vytyčené cíle?
Vůbec ne, nad tím nepřemýšlím. Dokud to půjde, budu hrát.

Derby v roli kapitána, jaký to byl pocit?
Pro mě se nic nemění. I s písmenkem na dresu jsou na mě nároky pořád stejné. Samozřejmě je to hezký pocit, ale žádná změna.

Hektický, vyrovnaný souboj. To je derby, jak má být, že?
Byla tu super atmosféra. Přišlo hodně lidí, bylo to parádní. Hrál se dobrý, rychlý hokej, jen škoda, že jsme to nezvládli.

Po opatrném začátku jste si ve druhé části vzali vedení, co bylo vaším impulsem?
Obecně byla super naše hra v celé druhé dvacetiminutovce. Měli jsme blízko střídačku, prostřídávali jsme v útočném pásmu vybudovali si tlak a hodně šancí. To nás nakoplo.

Jenže přišla zmíněná třetí část. Co se stalo?
Jak jsem říkal, faulovali jsme, čehož Plzeň využila, co víc k tomu říct.

Mrzí vás o to víc, že to byla zrovna třetí třetina?
Samozřejmě. To by nás mrzelo i v první nebo druhé třetině. Tam bychom sice měli více času, ale to se nám prostě nesmí stávat. Soupeř má výborné hráče na přesilovku, takže pouštět do toho takový tým je sebevražda.

Kvůli rozsáhlé marodce se míchá se sestavou takřka pro každé utkání, vy jste ale stabilně v jedné formaci s Dávidem Grígerem a Danielem Kružíkem, jak se vám s nimi hraje?
S kluky se mi hraje dobře. Samozřejmě je to pro nás nepříjemné, my s tím ale vůbec nic neuděláme. My můžeme jenom hrát, v Litvínově snad vyhrajeme.

Související články