HC Energie Karlovy Vary

Čtveřice energetiků se zúčastnila reprezentačního kempu gólmanů v Rokycanech

Parádní zpestření a další zkušenost do kariéry za sebou mají tři mladíci z Energie. Štěpán Maleček, Jan Bednář a Patrik Hamrla (na snímku) se totiž zúčastnili reprezentačního kempu brankářů, kde pět dní trénovali na ledě i na suchu pod dohledem zkušených trenérů.

Tradiční kemp na rokycanském zimním stadionu přivítal celkem pětatřicet nadějných maskovaných mladíků, mezi nimiž nechyběli ani zástupci karlovarské brankářské školy, která se poslední roky pravidelně ukazuje napříč mládežnickými kategoriemi.

„Na tyhle kempy se vždycky těším, trénujeme každý den dvakrát na ledě a dvakrát v tělocvičně. Panuje tam uvolněnější atmosféra, s trenéry konzultujeme situace, cvičení a nové trendy,“ popisuje kemp Patrik Hamrla.

Do nedalekého města v Plzeňském kraji vyrazili energetici Štěpán Maleček, Patrik Hamrla a Jan Bednář. Pro všechny zmíněné není národní tým novou zkušeností, v loňské sezoně se tato trojice se lvem na hrudi objevovala často.

Na talentované brankáře dohlíželi zkušení trenéři a bývalí či současní zástupci tohoto postu. Naděje českého hokeje měli na starost šéf Radek Toth či někdejší hráč NHL Ondřej Pavelec. V trenérském oblečení se po ledě proháněl rovněž Lukáš Mensator, kterého snad ani není třeba příznivcům Karlových Varů dlouze představovat.

Lukáš Mensator o kempu

„Na kempy jezdí nejlepší gólmani z republiky. Na mladíky dohlíží přes dvacet trenérů a tréninky jsou rozděleny na stanoviště. Na každém z nich je dostatek trenérů, aby si mohli rozdělit všechny potřebné role (vedení tréninku, videorozbor, pozn. redakce). V normálním tréninku není tolik prostoru na gólmany, takže z tohoto kempu pak někteří brankáři těží ještě dlouho.“

„S panem Mensatorem je super spolupráce. Trénuje gólmany do 17 let, což svědčí o jeho trenérských kvalitách. Těším se na naši klubovou spolupráci v průběhu sezony,“ pochvaluje si Hamrla klubovou ikonu Energie a současného trenéra brankářů a videotrenéra reprezentace U17.

Pro brankáře je sraz s dalšími talenty pro reprezentaci také určitou motivací. Jaké cíle na mezinárodní úrovni si klade sedmnáctiletý mladík, jenž do lázeňského města přestoupil v průběhu loňské sezony? „Každým zápasem v reprezentaci se posouvám dál a získávám nové zkušenosti. Mým cíle do letošní sezóny je odchytat co nejvíce zápasů, plus je obrovská motivace mistrovství světa hráčů do 18 let,“ líčí Patrik Hamrla.

Jan Bednář

Lukáš Mensator

Štěpán Maleček

Patrik Hamrla