HC Energie Karlovy Vary

Energetici v zámoří: Hvězdy a týmová ocenění. Sapoušek nejoddanějším hráčem

Většině našich krajánků už poslední březnový týden vypuknou vyřazovací boje. Do těch nezasáhne tým Mattea Kočího. Šikovný obránce za své výkony získal týmové ocenění stejně jako Dominik Rymon a jako nejoddanější hráč byl opět oceněn Robin Sapoušek. Po pauze do zápasů naskočil Filip Krajčík, který asistoval Adamovi Csabimu u dvacátého gólu ve Vipers a zárověň oba mladíci zajistili výhru svého týmu. Vítězství pro své spoluhráče vychytali i Adam Dybal a Jan Bednář. Když to shrneme, tak naši mladíci se v zámoří rozhodně neztratí.

American Hockey League (AHL)

Jiří Kulich (Rochester Americans)

V prvním utkání minulého týdne si Americans změřili síly s týmem Hartford Wolf Pack, který je na pátém místě Atlantické divize. Už ve třetí minutě Vlčí smečka vedla 2:0, přičemž u druhého gólu asistoval slovenský útočník Adam Sýkora. Americans stihli ještě ve dvacáté minutě vstřelit kontaktní branku. Vzájemná přestřelka pokračovala i ve druhé třetině, po níž tým Jiřího Kulicha vedl 4:3. Jiří asistoval ve dvacáté šesté minutě u druhého gólu Americans. Ve třetí třetině v čase 47:29 vedla Vlčí smečka 5:4. V čase 52:15 skóre srovnal Jiří Kulich. Po chvilce jeho spoluhráči přidali šestý gól a své vedení si už udrželi. Jiří Kulich byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Druhým soupeřem byl opět tým Toronto Marlies a tento zápas rozhodly až samostatné nájezdy, v nichž uspělo Toronto, když proměnilo jeden nájezd. Do třetice všeho dobrého platilo v duelu s týmem Utica Comets, který Americans porazili 4:1. Po bezbrankové první třetině otevřeli Americans skóre ve dvacáté páté minutě. U druhého a jak se později ukázalo, vítězného gólu, asistoval Jiří Kulich. O čisté konto přišel domácí gólman ve třicáté sedmé minutě. V poslední části zápasu se z gólů radovali už pouze hráči Americans. Jiří Kulich asistoval v čase 54:54 u třetího gólu. Jiří Kulich má po čtyřiceti sedmi zápasech na kontě třicet šest bodů (19+17) a je na čtvrtém místě týmového bodování. S devatenácti góly je nejlepším střelcem týmu. Rochester Americans jsou na třetím místě Severní divize se ziskem 71 bodů.

20. března 2024

Rochester Americans - Hartford Wolf Pack 6:5 (1:2, 3:1, 2:2)
Jiří Kulich 1+1, 3 střely na branku

22. března 2024

Rochester Americans - Toronto Marlies 1:2sn (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0 - 0:1)
Jiří Kulich 4 střely na branku

24. března 2024

Rochester Americans - Utica Comets 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Jiří Kulich 0+2, 1 střela na branku

Western Hockey League (WHL)

Matteo Kočí (Kamloops Blazers)

Do prvního duelu v němž Blazers změřili síly s celkem Seattle Thunderbirds obránce Matteo Kočí nezasáhl. Na led vyjel až v utkání s lídrem konference, týmem Prince George Cougars. V němž mu radost ze setkání s Ondřejem Becherem, spoluhráčem z mistrovství juniorů zhořkla, protože Ondřej se na porážce Blazers podílel hattrickem a jednou asistencí. I ve třetím zápase minulého týdne se Blazers utkali s týmem Prince George Cougars. Matteo Kočí do tohoto utkání nezasáhl a Ondřej Becher tentokrát k výhře týmu Prince George Cougars přispěl dvěma body (1+1). Matteo Kočí má na kontě patnáct bodů (5+10) a je čtrnáctý v týmovém bodování. Kamloops Blazers jsou se čtyřiceti šesti body na jedenáctém místě Západní konference. Tým Kamloops Blazers se nedostal do play-off a tak pro něj letošní sezona skončila. Matteo Kočí společně s Andrewem Thomsonem získal ocenění Diamond in the Rough.

19. března 2024

Seattle Thunderbirds - Kamloops Blazers 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

22. března 2024

Kamloops Blazers - Prince George Cougars 2:9 (0:4, 1:5, 1:0)

23. března 2024

Prince George Cougars - Kamloops Blazers 5:2 (0:0, 2:1, 3:1)

Dominik Rymon (Everett Silvertips)

Tým Everett Silvertips se vítězně naladil na vstup do play-off poté, co vyhrál poslední dva zápasy základní části. Už do prvního duelu s celkem Wenatchee Wild vkročili hráči Everettu tím nejlepším možným způsobem a v patnácté minutě vedli 3:0. Asistenci u prvních dvou gólů si připsal Dominik Rymon, který rovněž třikrát zaměstnal hostujícího gólmana. Dominik nenaskočil do posledního zápasu základní části, kdy se jeho tým utkal s týmem Tri-City Americans. Dominik Rymon v základní části odehrál 57 zápasů, v nichž nasbíral 81 bodů (34+47). Se třiceti čtyřmi góly je druhým nejlepším střelcem. Everett Silvertips po základní části obsadil třetí místo Západní konference se ziskem 95 bodů.

Už v pátek 29. března vypukne play-off WHL. Everett se utká s týmem Vancouver Giants a sérii zahájí na domácím ledě. V dresu Giants proti Dominikovi Rymonovi nastoupí Adam Titlbach. Série se hraje na čtyři vítězné zápasy.

23. března 2024

Everett Silvertips - Wenatchee Wild 6:2 (3:1, 2:0, 1:1)
Dominik Rymon 0+2, 3 střely na branku

24. března 2024

Everett Silvertips - Tri-City Americans 4:2 (1:1, 0:1, 3:0)

Robin Sapoušek (Victoria Royals)

Poslední dva zápasy základní části odehrál tým Victoria Royals na domácím ledě proti celku Wenatchee Wild. V tom prvním se z výhry radovali hráči Royals a ve druhém naopak zvítězil tým Wenatchee Wild. Po tomto duelu byly rozdány tradiční týmové ceny za sezonu 2023/2024. Mezi oceněnými byl i útočník Robin Sapoušek, který opět získal cenu Gable Craft Homes Most Dedicated Player Award. Robin odehrál 32 zápasů se ziskem 32 bodů (13+19). Poté, ho bohužel vyřadilo zranění, které utrpěl na mistrovství světa juniorů. Victoria Royals už v pátek 29. března rozehraje play-off v němž narazí na celek Portland Winterhawks, který skončil na druhém místě Západní konference.

North American Hockey League (NAHL)

Adam Dybal (Aberdeen Wings)

Tým Aberdeen Wings měl v uplynulém týdnu na programu dvojzápas s celkem North Iowa Bulls. V prvním zápase se do branky Wings postavil Croix Kochendorfer. Ve druhém utkání pak branku Wings hájil Adam Dybal, který si připsal dvacet dva zákroků. A pomohl tak k tomu, že i druhý vzájemný duel vyhrály Wings. Adam Dybal odchytal třicet šest zápasů s úspěšností 91,2 %. Tým Aberdeen Wings má šedesát jedna bodů a je na třetím místě Centrální divize.

22. března 2024

Aberdeen Wings - North Iowa Bulls 7:3 (3:2, 3:0, 1:1)
Adam Dybal 0/0

23. března 2024

Aberdeen Wings - North Iowa Bulls 5:3 (1:1, 0:1, 4:1)
Adam Dybal 22/25

British Columbia Hockey League (BCHL)

Adam Csabi a Filip Krajčík (Vernon Vipers)

Vydařený týden mají za sebou Adam Csabi a Filip Krajčík. Nejenže Vipers vyhráli oba zápasy s týmem Prince George Spruce Kings. Ale o výhře v prvním duelu rozhodli právě naši mladíci. Už v čase 0:56 našel Filip Krajčík svou nahrávkou Adama Csabiho a ten vstřelil první a zároveň jediný a tudíž vítězný gól utkání. Pro Adama šlo o dvacátý gól za Vipers, a to že asistentem byl Filip byla třešnička na dortu. Zvlášť proto, že se Filip vrátil do sestavy poté, co kvůli zranění musel pár zápasů vynechat.

Ve druhém utkání hráči Vipers vstřelili tři góly a u všech tří asistoval Adam Csabi, který byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Tím, že Vipers oba duely vyhráli, tak si zajistili, že play-off začnou na domácím ledě. Před sebou mají ještě dva zápasy základní části, v nichž mohou ještě zabojovat o lepší nasazení ve vyřazovacích bojích. Adam Csabi má na kontě 37 bodů (20+17) a je třetí v týmovém bodování. Zároveň je nejlepším nováčkem a druhým nejlepším střelcem. Filip Krajčík si kromě toho, že o sobě dává vědět v obraně, připsal gól a tři asistence. Tým Vernon Vipers má na kontě 65 bodů a je na čtvrtém místě divize.

22. března 2024

Prince George Spruce Kings - Vernon Vipers 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Adam Csabi 1+0 Filip Krajčík 0+1

23. března 2024

Prince George Spruce Kings - Vernon Vipers 1:3 (1:1, 0:2, 0:0)
Adam Csabi 0+3

East Coast Hockey League (ECHL)

Jan Bednář (Toledo Walleye)

Tým Toledo Walley odehrál v minulém týdnu tři utkání. Jan Bednář se do branky postavil hned v tom prvním, kdy Toledo hostil celek Cincinnati Cyclones, jehož branku hájil Pavel Čajan, toho však střelci Toleda po pátém gólu z branky vyhnali. Jan Bednář si připsal dvacet tři zákroků. Ve druhém utkání, v němž Toledo na svém ledě přivítalo mužstvo Fort Wayne Komets se do branky postavil John Lethemon. Jan Bednář odchytal poslední zápas, kdy Toledo opět vyrazilo na trip a změřilo si síly s týmem Indy Fuel. I tentokrát si Jan Bednář připsal dvacet tři zákroků a tak oba zápasy, v nichž minulý týden chytal, zakončil s úspěšností 92 %. Jan Bednář odchytal třicet jedna zápasů s úspěšností 89,6 %. Toledo Walleye je s 89 body na druhém místě Západní konference a výhrou nad týmem Indy Fuel si zajistilo postup do Kelly Cup Playoffs.

20. března 2024

Cincinnati Cyclones - Toledo Walleye 2:5 (0:1, 1:4, 1:0)
Jan Bednář 23/25

22. března 2024

Toledo Walley - Fort Wayne Komets 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Jan Bednář 0/0

23. března 2024

Indy Fuel - Toledo Walleye 2:5 (1:1, 1:3, 0:1)
Jan Bednář 23/25