HC Energie Karlovy Vary

HC Energie se zapojí do oslav 100 let Československa

Karlovarský klub se v neděli 28. října v zápase proti Olomouci připojí spolu s dalšími 28 tuzemskými elitními kluby do kampaně České století pod patronátem agentury CzechTurism, která má za cíl připomenout oslavy 100. výročí vzniku samostatného Československa.

K Národním oslavám 100 let Republiky, které pořádají pod záštitou agentury CzechTourism státní, regionální, místní a nevládní instituce, se v závěru října připojí také Český hokej. Na zimních stadiónech vyvrcholí oslavy v příštím týdnu, zejména pak ve dnech 24. – 28. října 2018, kdy se hraje 13. a 14. kolo Tipsport extraligy a 18. a 19. kolo Chance ligy.

„Řada hokejových událostí – jako například titul mistrů světa ze Štvanice, slavná vítězství nad sbornou nebo olympijský triumf v Naganu – se stala neodmyslitelnou součástí naší národní historie,“ uvedl v této souvislosti prezident Českého hokeje Tomáš Král. „Potěšilo nás proto, že se k oslavám výročí připojilo všech devětadvacet klubů, které v obou nejvyšších soutěžích nastupují.“

Kluby a fanoušci si na zimních stadiónech připomenou chvíle, v nichž hokej dokázal semknout národ a posilovat jeho hrdost.

„Hokej má kouzlo spojit v okamžiku velkých zápasů celý národ a posilovat národní cítění,“ prohlásil olympijský vítěz, trojnásobný mistr světa, bývalý reprezentační kapitán, asistent trenéra reprezentace Robert Reichel. „Vždy jsem byl hrdý na to, že mohu reprezentovat a bojovat za všechny, kteří nám drží palce. Vidět fanoušky s českou vlajkou nic nenahradí. Neměnil bych!“

Fanoušci se během nedělního zápasu mohou těšit obměněný harmonogram utkání. Před začátkem utkání zazní státní hymna, v areně budou viset české vlajky, úprav se dočká i grafika na kostce a sociálních sítích. Ve vestibulu v prostoru za turnikety budou hostesky rozdávat speciální samolepky na tvář, které obdrží prvních 400 návštěvníků.

Na celé kampani České století se kromě agentury CzechTurism podílejí i další státní, regionální, místní a nevládní instituce. Pod patronátem Českého hokeje se zapojilo i 29 klubů, které sehrají svá utkání v rámci 13. a 14. kolo Tipsport extraligy a 18. a 19. kolo Chance ligy.

Celou tiskovou zprávu Českého hokeje k #czech100 najdete zde.