HC Energie Karlovy Vary

Koukáme směrem k play-off, burcuje Kohout

Vrátil se do sestavy po jednozápasové nevynucené pauze, ale nakoplo ho to. Martin Kohout vstřelil gól po dlouhé době a hodně ho potřeboval nejen on, ale celý tým. Využitá přesilovka byla klíčem k pátečnímu úspěchu a výhře nad silným Třincem. Energetici se urvali poslednímu celku tabulky na větší bodový rozdíl a vzhlíží směrem k play-off.

Martine, další domácí výhra, jak zápas hodnotíte?
Jedině pozitivně, máme radost. Je důležité, že jsme udělali tři body s takhle silným mančaftem, protože ostatní týmy kolem nás v tabulce, hrály mezi sebou. Důležité tři body a veliká radost.

První třetina byla opatrná, bez větší šancí, co jste si poté řekli v kabině?
Chtěli jsme hrát pořádně stejně, nebyla tam sice žádná tutová šance, ale myslím že jsme měli lehkou převahu. Ve druhé třetině nám to tam padlo konečně z přesilovky a tím se to podle mě zlomilo.

Byla ta přesilovka tedy rozhodující?
Určitě, kdybychom za stavu 0:0 ty přesilovky nevyužili, bylo jich docela dost, tak mohli dát gól oni a bylo to 1:0 pro ně. Určitě by to pro nás pak nebylo jednoduché.

Jak byl náročná začátek třetí části, kdy vás Třinec dostal pod tlak?
Zkusili to, neměli co ztratit, dali všechno do útoku. Musím pochválit kluky, kteří hráli oslabení, protože se nám to tam nakupilo za sebe. Bylo to skvělé ubráněné, to byl vlastně druhý klíč, že jsme vyhráli za tři body.

Během třetí části, v oslabení, jste přišli o Vláďu Habala, jaké to v té době bylo?
Musím Štěpána pochválit, protože tam šel po nějakých pětačtyřiceti minutách, takže klobouk dolů před ním a doufám, že Haby bude v pořádku.

Co se najednou změnilo, že se vám doma daří?
V čem to je nebo čím to je, to těžko říct. Myslím si, že hrajeme pořád stejně, ale máme možná trochu větší nasazení a trochu si to sedlo. Je to jenom dobře, kdybychom doma nevyhrávali, body venku se získávají těžko. Jsem jenom rád a doufám, že v tom budeme pokračovat.

Na poslední Kladno máte nyní devítibodový náskok, cítíte se více v klidu?
Neřekl bych, že úplně v klidu, pořád je do konce spousta zápasů. Je to určitě příjemnější, než kdyby byli hned na nás, ale musíme se soustředit sami na sebe a koukat nahoru a ne dolů. Pořád koukáme směrem k play-off.

Sám jste měl jednozápasovou nevynucenou pauzu, nakoplo vás to nějak víc?
Byl jsem asi víc odpočatý než kluci. Za gól jsem ale rád, už jsem ho potřeboval, není to takové, jaké jsem si představoval. Doufám, že to takhle půjde dál.

Třinec jste doma porazili za tři body po šesti letech, čekali jste takový výkon?
My jsme se nesoustředili tolik na ně spíš jako na nás. Chtěli jsme na ně vlétnout a to se nám podařilo, škoda že se nám nepodařilo dát gól už v první třetině. Důležité tři body, pro nás jen dobře.

Související články