HC Energie Karlovy Vary

Leden s Energií. V KV areně nás čeká pět utkání

Nový rok sice teprve pomalu začal, hokejová Tipsport extraliga ale už brzy opět roztočí svá kola. Energetiky po výhře nad Litvínovem v posledním duelu roku loňského čeká v prvním měsíci na domácím ledě hned pětice utkání. S ohledem na aktuální vývoj nesmírně vyrovnané soutěže budou naši borci potřebovat Vaši podporu přímo na stadionu a v co největším počtu.

Už v úterý 3. ledna dorazí do Karlových Varů tým Boleslavi. Středočeši mají na svém kontě jen o dva body více než energetici a tento souboj bude pro oba týmy nesmírně důležitý. Pro karlovarské hráče zatím hovoří letošní bilance utkání s Bruslaři, které dokázali pokaždé porazit (1:0, 4:3sn). Zajímavý duel pak bude pro obránce Matěje Stříteského, jenž se do Karlových Varů vrátil na začátku prosince právě z města automobilů výměnou za Davida Bernada.

Vstupenky 3.1. 17:30 Energie - Mladá Boleslav

Na konci úvodního lednového týdne, v neděli 8. ledna, přijede do Karlových Varů tým Vítkovic. Černý kůň letošního ročníku extraligy zatím zdárně prohání silné Pardubice, na které ze druhé pozice ztrácí jediný bod. Oba letošní duely energetici s Riderou prohráli (4:5, 2:4), budou mít tak ještě větší motivaci v nedělním utkání zvítězit.

Vstupenky 8.1. 15:30 Energie - Vítkovice

Další domácí zápas poté čeká svěřence trenéra Davida Bruka v KV Areně až v pátek 20. ledna. V důležitém souboji tabulkových sousedů vyzvou Kladno. Se Středočechy se energetici letos už dvakrát utkali, a zatímco doma dokázali zvítězit 4:3, na ledě soupeře padli 1:4. Do sestavy Kladna se už navíc vrátil nestárnoucí fenomén českého hokeje Jaromír Jágr. Je snad lepší pozvánka?

Vstupenky 20.1. 17:30 Energie - Kladno

Hned o dva dny později, tedy v neděli 22. ledna, čeká na energetiky čtvrtý letošní souboj s brněnskou Kometou. V úvodním letošním měření sil padli naši borci v Brně 1:6, na domácím ledě pak 2:3 po samostatných nájezdech, když o výhru přišli až při brněnské powerplay dvě minuty před koncem. Odveta na ledě Komety se ale vyvedla sladce, z Brna jsme vezli tři body za výhru 3:2. Tenhle duel byl navíc předposledním pro bývalého karlovarského kouče Martina Pešouta, který byl vzápětí odvolán. Na jeho místo nastoupil Patrik Martinec. V sestavě Komety by navíc neměl opět chybět dlouholetý bývalý hráč Energie a reprezentant Jakub Flek.

Vstupenky 22.1. 15:30 Energie - Kometa

Poslední lednový duel čeká na energetiky v pátek 27. ledna, kdy v KV Areně vyzvou úřadujícího obhájce titulu z Třince. Slezané vystoupali tabulkou už na 3. místo a budou chtít potvrdit dobré výsledky z poslední doby. Energie vyhrála hned úvodní letošní vzájemný duel, když vykradla Werk Arenu po výhře 2:1, další dvě utkání už ale patřily soupeři, který zvítězil 6:2 a 4:2. Kdo ovládne poslední souboj v základní části?