HC Energie Karlovy Vary

Mužstvo má sílu, těší Kotvana. Musí ale zapracovat na přesilovkách

Karlovarský zadák si v boji o čtvrtfinále zkusil roli kapitána. V těsném, vyrovnaném duelu energetici padli 0:1. Západočechy trápila produktivita, hlavně v početních výhodách. Prohra samozřejmě mrzí i Ondřeje Kotvana, jehož pohled se dočtete níže.

Oldrichu, těsná prohra 1:0, hlavní příčina byla ale nejspíš někde jinde než v inkasovaném gólu…
Pozitivní na naší hře bylo, že jsme dokázali hrát vyrovnaně. Možná jsme byli první polovinu zápasu i lepší. Proti soupeři jako je Liberec to svědčí o síle a složení našeho mužstva. Musíme zapracovat na speciálních formacích, na přesilové hře. Ale stavba týmu se podle mě ukázala v dobrém světle.

Jak jste říkal, v první půli jste měli navrch, od druhé třetiny se ale hra začala srovnávat. Nemohla za to i přesilovka pět na tři, která by soupeře mohla nabudit?
Myslím, že ne. Ke skórování pak jsme měli mnoho jiných příležitostí, ta početní výhoda byla jen navíc. Takový je prostě hokej, hraje se na góly a žádný se nám vstřelit bohužel nepovedlo.

V přípravě se vám obecně nedaří trestat soupeřova oslabení, může to být i tím, že jste třeba přesilovky ještě tolik netrénovali?
Trochu se to mění. Při přesilových hrách si formace musí sednout, po sehrání už je to tak nějak naslepo. Máme čas to doladit, což budeme určitě potřebovat, protože to může zápas rozhodnout.

Dlouho to bylo na dostřel jedné branky, Jan Bednář v brance asi podržel…
Podal parádní výkon, zavřel to vzadu neskutečně. Naneštěstí ale jedna branka padla.

Odehráli jste přípravné klání, chystali jste se na to nějak speciálně?
Jako přípravu jsme to rozhodně nebrali. Brali jsme to jako normální extraligový souboj. Bylo vidět, že Tygři také hráli naplno a takové hry nás baví mnohem více a jsem si jistý, že i diváky. Do budoucna je něco takového určitě skvělé.

Jak jste zmiňoval, dokázali jste se soupeřem držet krok, ne-li být i lepší. Je to pro vás dobré znamení do sezony?
Určitě jde vidět, že má naše mužstvo sílu. Jsme výborní při přechodu do středního pásma. Nepochybně v tom bude naše hlavní přednost.

Na led nenastoupil Václav Skuhravý a vyzkoušel jste si roli kapitána, Užil jste si to nějak?
Asi poprvé jsem na sobě měl kapitánské „C“ a byla to taková zodpovědnost, ale tady bylo spíše z finančního hlediska aby bylo něco do kasy (úsměv)

Související články