HC Energie Karlovy Vary

První extraligový gól? Skvělý pocit, raduje se Kružík

Svým perfektním výkonem a první extraligovou brankou přispěl Daniel Kružík k domácí výhře nad Rytíři. Z letní zkoušky se vypracoval až do první formace, kde odehrál skvělé utkání po boku těch nejzkušenějších hráčů. Vstřelená branka byla jen třešničkou na dortu.

Dane, po většinu zápasu jste byli lepší než Kladno, v čem to spočívalo?
Myslím, že jsme hlavně plnili věci, které jsme si řekli před zápasem. Hráli jsme důsledně, pořádně jsme se připravili na speciální situace Kladna, to plynulo z toho, že jsme opravdu fárali od začátku do konce. To je určitě jeden z důvodů, proč jsme dnes uspěli.

Jak těžké bylo hrát bez zraněných spoluhráčů?
Určitě to pro nás byla citelná ztráta, jsou to skvělí útočníci a museli jsme to trochu poslepovat. Vypomohli kluci ze Sokolova, kteří hráli výborně, dobře to dopadlo, krásně to vyšlo.

Jakou máte radost z prvního extraligového gólu?
Je to super pocit. První extraligový gól, ještě takhle doma, je to skvělé, navíc proti Kladnu, kde jsme dlouho hrál. Určitě je to skvělý pocit, jsme rád že jsem ho dal.

Jak se vám hrálo v prvním útoku s Tomášem Rachůnkem a Dávidem Grígerem?
Jsou skvěle sehraní, doplňujou se, takže já se se snažil se jim tam nemotat a hledat volné místo. Potvrdilo se, jak skvělí hráči to jsou, když mě vyslali tou akcí do samostatného úniku. Jsem za to moc rád.

K té první brance, jak dlouhý byl ten okamžik, než puk zapadl za čáru?
Musím říct, že jsem ho tam tlačil jak to šlo. Jsem rád, že to tam nějak propadlo.

V létě jste přišel nejdřív na zkoušku, pak hrál v Sokolově, teď až v první lajně. Je to taková pohádka?
Je to skvělé, pro mě i před sezonou nepředstavitelné. Dnes to asi dopadlo tak, jak mělo a pro dá se říct splněný sen.

V první útoku jste se sešli tři praváci, to není úplně obvyklé, jak se vám hrálo?
Moc se to nevidí, ale myslím, že nás to nijak nelimitovalo a že jsme si vesměs ve všem vyhověli, takže za mě dobrý.

Ještě obecně k tomu utkání, od vyrovnání to vypadalo na váš zápas, až tedy na závěr...
Měli jsme tam horší pasáž, kde Kladno dalo dva góly. Je určitě dobře, že jsme to pak dobojovali jak to šlo. Kluci padali do střel, to bylo skvělé. Dlapič na konci taky chytil další střelu, to je obrovský přínos. Právě tenhle hokej nás posouvá dál.

Druhá domácí výhra v řadě, je to doma konečně to pravé?
Je to super. Nikomu se nehraje moc dobře, když se prohrává doma, před vlastními fanoušky, takže jsme rádi, když jim můžeme udělat radost.

V neděli vás čeká Kometa, pro většinu hráčů specifické díky bývalému trenéru Pešoutovi, hráči Flekovi... Baví se o tom v kabině?
Občas proběhnou nějaké vtípky v kabině, ale myslím, že nikdo to nebere nějak vážně. Pro nás to bude zápas jako každý jiný, takže se jen musíme dobře připravit.

Související články