HC Energie Karlovy Vary

Sharks hostí Olomouc a Zlín. Jak dopadne repríza finále para hokejové ligy?

Minulý víkend odstartovala nová sezona para hokejové ligy. Karlovarští Sharks však své první zápasy odehrají až tento víkend. Úřadující mistři nejprve v sobotu v 17:00 hodin v KV Areně přivítají tým SOHO Olomoučtí Kohouti a v neděli ve 12:00 hodin se můžeme těšit na reprízu finálového duelu loňského ročníku, neboť do Karlových Varů dorazí úřadující vicemistři z týmu SHK LAPP Zlín. Oba zápasy se odehrají na velké hale KV Areny a vstup je zdarma.
Kde utkání sledovat:
Online přenos sobota 23. září 2023
Online přenos neděle 24. září 2023

SOHO Olomoučtí Kohouti

I pro olomoucký tým bude sobotní duel prvním zápasem sezony. Tu loňskou zakončili Kohouti na čtvrtém místě poté, co v souboji o třetí místo byl úspěšnější tým Sparty. Do sezóny půjde tým Olomouce výborně naladěný, neboť začátkem září proběhl již čtvrtý ročník mezinárodního turnaje Olomouc Cup, který Kohouti nejen organizovali, ale rovněž se ho i zúčastnili. Kromě Kohoutů byli českými zástupci ještě Para hokej Havířov a Česká juniorská reprezentace. Zahraničními soupeři byly týmy z Norska, Itálie, Finska, Polska a Rakouska. V posledních dnech olomoucký celek na svém facebookovém profilu oznámil návrat reprezentanta a legendy para hokeje Tomáše Kvocha.

SHK LAPP Zlín

Před nedělním duelem s karlovarskými Žraloky čeká zlínský celek zastávka v Praze, kde změří síly s týmem Sparty Praha, držiteli bronzových medailí. O tom, jaká je nálada v týmu před startem sezony se pro klubový web zlínského celku rozpovídal trenér Tomáš Sedláček. „Zdravá nervozita před startem v soutěže tam samozřejmě trochu je. Musíme vidět, že v soutěži nás čekají kvalitní protivníci, kteří taky chtějí uspět. Jsem zvědavý, jakou hru se jednotlivé týmy budou v sezóně prezentovat.“ Tomáš Sedláček rozhodně ví o čem mluví, neboť své svěřence vede již čtrnáctým rokem.

SKV Sharks Karlovy Vary

Karlovarští Sharks mají za sebou parádní sezonu. Nejenže v ní oslavili dvacáté výročí svého vzniku, ale obhájili mistrovský titul, který získali již pošesté. Navíc Radek Zelinka, Karel Wágner, Michal Geier, Patrik Sedláček a Filip Veselý byli u historického úspěchu českého para hokeje, a to zisku bronzové medaile na mistrovství světa. V reprezentačním týmu bok po boku bojovali i s hráči, proti kterým budou stát o víkendu, Zdeňkem Háblem (SHK LAPP Zlín) a Martinem Žižlavským (SOHO Olomoučtí Kohouti).

„Do nové sezony již za karlovarské Žraloky nenastoupí Frank Rennhack, který odešel za svými krajany do týmu SHK Mustangové Pardubice. Za Parahokej Havířov bude v nové sezoně nastupovat Jiří Forgo. Nováčci se momentálně rýsují dva. Jedním z nich je dvanáctiletý klučina a tím druhým je sedmadvacetiletá někdejší atletka. Než se nováčci představí v zápase, tak je čeká dlouhá cesta. Po pauze se k parahokeji vrátili Lukáš Michalčín a Jan Tengler,“ popisuje změny v týmu Jan Chlubna, předseda klubu.

Myslím si, že hned úvod para hokejové ligy v Karlových Varech bude jistě stát za pozornost a fanoušci se mohou těšit na napínavé duely. Uvidíme, jak se jednotlivým celkům bude dařit a jak po tomto víkendu bude vypadat pořadí v tabulce.