HC Energie Karlovy Vary

Souhrn mládeže: Mladíci převážně vítězně. Dorost B stále vede ligu

Ani během adventu mladí energetici nezahálejí. Junioři v sobotním utkání se Spartou předvedli parádní výkon, který byl potěšením pro přítomné diváky, ale i pro hráče. Ti si svým výkonem, ale hlavně vysokou výhrou, zvedli sebevědomí po prohrách z předchozího víkendu. K vidění byl i hattrick, který si zkompletoval Robin Sapoušek. Západočeské derby, které měli svěřenci Václava Eismanna sehrát ve čtvrtek bylo přesunuto na pondělí 5. prosince. Snad byli junioři dostatečně hodní, aby jim Mikuláš se svými pomocníky přinesl nadílku v podobě bodů. Vítězné tažení nadstavbou svěřencům Tomáše Andryse stopli hráči Mladé Boleslavi. Z vysoké prohry se karlovarští mladíci oklepali a druhý den vjeli do utkání s Bílými Tygry se vztyčenou hlavou. Toto utkání nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Autorem toho vítězného byl opět Vít Záhejský. Vítězná šňůra svěřenců Adama Sýkory pokračuje i po tomto víkendu. Poradili si s týmem Kobra Praha a PZ Kladno. Z Kladna si dokonce Michal Tomášek přivezl čisté konto. Deváťáci porazili chomutovské Piráty a vyhráli tak druhý zápas v řadě. Krušnohorské derby budou muset odehrát v náhradním termínu, protože zápas byl odložen. Osmáci v dalších dvou zápasech nadstavby také trochu narazili a připsali si jednu prohru a remízu. Výhra a prohra to je bilance karlovarských šesťáků. Tomu, aby si mohli připsat třetí výhru v řadě zabránili hráči týmu HC Děčín. Karlovarští sedmáci a páťáci v předchozím týdnu neodehráli žádný zápas. Celková bilance mladých energetiků za minulý týden je šest výher, jedna remíza a tři prohry v deseti utkáních.

DHL Extraliga juniorů

Karlovarští junioři v uplynulém týdnu sehráli pouze jeden zápas. Čtvrteční derby s Plzní bylo po domluvě obou klubů, na žádost soupeře, odloženo na pondělí 5. prosince. Jediným utkáním minulého týdne byl pro karlovarské juniory duel s týmem Sparta Praha. Energetici od prvních minut utkání nedávali svým soupeřům moc prostoru k manévrování. K vidění byl velice svižný a bruslivý hokej a i spousta velmi pěkných akcí. Přítomní diváci si toto utkání opravdu užili. Karlovarští inkasovali pouze jednou v oslabení. Jinak skóre naskakovalo pouze ve prospěch energetiků. Výrazně k tomu přispěl Robin Sapoušek, který si zkompletoval hattrick, přičemž jedna jeho trefa byla z trestného střílení, kdy parádním způsobem vymíchal hostujícího brankáře. Po tomto týdnu jsou svěřenci Václava Eismanna se čtyřiceti šesti body na 3. místě tabulky. Na vedoucí Mladou Boleslav ztrácí pět bodů. Karlovarští mají však k dispozici dva odložené zápasy. Shodou okolností jde v obou případech o derby. Západočeské derby odehrají junioři na svém ledě v pondělí a ke krušnohorskému vyrazí v úterý do Litvínova.


28. kolo, 3.12.2022
HC Energie Karlovy Vary – HC Sparta Praha 5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
Reportáž k utkání

Extraliga dorostu

I další týden strávili karlovarští dorostenci na cestách. Tentokrát navštívili střední a severní Čechy. Prvním soupeřem byli dorostenci Mladé Boleslavi. I když první branka padla z holí energetiků, tak další už nepřidali. Naopak střelecky se dařilo soupeři. Kromě prohry mladé energetiky trápilo nejspíše také to, že mladoboleslavští potrestali několik jejich chyb. Ale i o tom takovéto zápasy jsou, aby se tým z chyb poučil a do dalšího duelu vstoupil silnější. To se ostatně energetikům v následujícím utkání s týmem Bílých Tygrů povedlo. Od počátku utkání měli sice Tygři navrch a skoro se nehnuli od Michala Oršuláka, ale on i jeho spoluhráči vzdorovali statečně. Na první inkasovanou branku hned vzápětí odpověděli a v šesté minutě závěrečné části Nick Mähler vystřelil Energii vedení. Tři minuty před koncem poslal zápas do prodloužení David Hrouda. Vítězství na svou stranu v nájezdové loterii překlopili energetici. Ferdinanda Macourka překonali Vojtěch Čihař a Vít Záhejský, který byl autorem vítězného nájezdu. Svěřenci Tomáše Andryse jsou po tomto týdnu se sedmi body na pátém místě tabulky své extraligy. Na první místo ztrácejí pět bodů. O ty zabojují v následujících utkáních na svém ledě.


3. kolo, 2. 12. 2022
BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary 8:1 (1:1, 2:0, 5:0)
Reportáž k utkání

4. kolo, 3. 12. 2022
Bílí Tygři Liberec – HC Energie Karlovy Vary 2:3sn (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Reportáž k utkání

Liga dorostu (U16)

Svěřenci Adama Sýkory v minulém týdnu odehráli dva zápasy. Nejprve na domácí půdě přivítali hráče týmu Kobra Praha. Na uvítanou svým hostům první gól naservíroval ve třetí minutě Vladimír Šuma. Zhruba pět minut pražanům trvalo, než za toto přivítání poděkovali a díky Matěji Beránkovi skóre srovnali. Aby měli hosté o přestávce o čem přemýšlet, se postaral necelé dvě minuty před koncem třetiny Miloš Vimr. Druhá třetina změnu skóre nepřinesla. Stejné rozložení branek jako v první třetině bylo vidět i v té poslední. Rozdíl byl pouze v tom, že jako první se prosadil hostující Nicolas Vaněk. Radost ze srovnání skóre hráčům Kobry nevydržela ani dvě minuty. Cestu k vítězství energetiků režíroval Jakub Skuhravý, který během necelých pěti minut dvakrát překonal hostujícího gólmana a právem byl svými spoluhráči po zápase zvolen hvězdou zápasu. V neděli hráči dorostu B vyrazili do Kladna. Do vedení se energetici dostali hned ve čtvrté minutě zásluhou Tomáše Teucherta a i poslední slovo ke skóre v první části řekli v početní výhodě karlovarští. Postaral se o to Miloš Vimr, který v tu chvíli ještě netušil, že si právě položil základní kámen k hattricku. I ve druhé třetině kotouč nacházel cestu jenom do branky kladenských mladíků. Prvním střelcem třetiny byl Jan Teterja. V rozmezí zhruba čtyř minut kladenské zdecimovali David Chromek, Pavel Uhlík a Miloš Vimr. Ve třicáté sedmé minutě se na ledě dokonce strhla bitka. Ve třetí třetině si v padesáté páté minutě Miloš Vimr zkompletoval hattrick. Michal Tomášek si z Kladna odvezl čisté konto a celý tým pak body. Celkem jich zatím nasbírali čtyřicet šest a díky nim si upevnili první místo v tabulce ligy dorostu. Energetici s náskokem šesti bodů nechali za svými zády tým IHC Králové Písek, s nímž se v posledních týdnech přetahovali o první místo.


18. kolo, 2. 12. 2022
HC Energie Karlovy Vary – HC Kobra Praha 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Šuma (Teterja), 19. Vimr (Teterja), 49. Skuhravý (Příplata, Roštejnský), 54. Skuhravý (Hynek) – 8. Beránek (Judiak, Leinweber), 47. Vaněk (Palaščák, Marek)


19. kolo, 4. 12. 2022
PZ Kladno - HC Energie Karlovy Vary 0:7 (0:2, 0:4, 0:1)
Branky a nahrávky:4. Teuchert (Vimr), 18. Vimr (Šuma, Hynek), 28. Teterja (Klíma), 31. Chromek (Skuhravý, Zolnaj), 34. Uhlík (Roštejnský), 35. Vimr (Teuchert, Roštejnský), 55. Vimr (Teterja, Teuchert)

Soutěž 9. tříd (U15)

Jediný duel v předchozím týdnu sehráli deváťáci. Zamířili na sever, aby se postavili chomutovským Pirátům. Z výletu si přivezli plný počet bodů a to i přes to, že než se stihli v úvodu utkání rozkoukat, už se v jejich síti třepotal kotouč, který tam poslal Adam Babka. Dech ale energetici chytili vzápětí, a v šesté minutě se prosadil Marek Jílek. Vedení karlovarským zařídil v šestnácté minutě Jakub Kyncl. Prvním střelcem ve druhé třetině byl David Sedláček, který srovnal skóre. To však byla poslední gólová radost, kterou chomutovským Martin Psohlavec povolil. Až do konce druhé třetiny, ve třetí třetině totiž žádná branka nepadla, se radovali už jen karlovarští. Vedení energetikům zajistil a tím pádem i autorem vítězného gólu byl Josef Suchý. Po necelých dvou minutách skóroval Jonáš Vaníček. Vítězství energetiků zpečetil Matyáš Šedivec. Svěřenci Tomáše Marišky i po tomto týdnu zůstávají s dvaceti body na 4. místě tabulky.


11. kolo, 2. 12. 2022
Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 2:5 (1:2, 1:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Babka (Kharboutli, Jenček), 24. Sedláček (Peksa) – 6. Jílek, 16. Kyncl (Vaníček, Nešvera), 32. Suchý (Jílek), 34. Vaníček (Pech), 40. Šedivec (Franc)

12. kolo, 4. 12. 2022
HC Energie Karlovy Vary – HC Verva Litvínov - odloženo

Liga starších žáků A (U14 – 8. třída)

Do druhého nadstavbového víkendu nevstoupili energetici příliš šťastně. Do Karlových Varů dorazili liberečtí Bílí Tygři a ti do utkání vletěli po hlavě. V první polovině třetiny hned vedli o dvě branky. Jejich náskok necelé dvě minuty před koncem první části snížil Lukáš Gerstner. Stejný scénář se opakoval i ve druhé třetině. V šesté minutě vedli hosté opět o dvě branky. Ve druhé polovině třetiny se dvakrát prosadil Jonáš Vaníček, jenomže liberečtí na inkasované branky vždy během minuty dokázali odpovědět. Brankový deficit se karlovarským nepodařilo vyrovnat ani ve třetí části. V té se sice jako první prosadil Lukáš Gerstner, ale na jednu branku energetiků odpověděli Tygři ve druhé polovině třetiny hned dvěma. Skóre svým gólem v poslední minutě už jenom korigoval Jakub Kyncl. V následujícím zápase, k němuž osmáci vyrazili do Mladé Boleslavi, patřila první třetina domácím hráčům, kteří skórovali hned dvakrát. Ve druhé třetině skóre srovnali Lukáš Gerstner a Marek Kubík. Ještě před polovinou třetiny šla Energie do vedení díky druhé trefě Lukáše Gerstnera. Necelé čtyři minuty před koncem druhé části bylo díky střele Václava Vlčka vyrovnáno. Vedení karlovarským vrátil v patnácté minutě třetí třetiny Matyáš Svrček. Radost energetiků neměla dlouhé trvání. V šestnácté minutě srovnal stav Matěj Bydžovský. Do konce zápasu se už nikdo další neprosadil a tak zápas skončil remízou. Zisk tří bodů dosadil energetiky na 4. místo tabulky Nadstavba sk. A.


3. kolo, 3. 12. 2022
HC Energie Karlovy Vary – Bílí Tygři Liberec 5:8 (1:2, 2:4, 2:2)
Branky a nahrávky: 19. Gerstner (Haak, Kubát), 32. Vaníček, 37. Vaníček, 47. Gerstner, 60. Kyncl (Vaníček, Gerstner) – 4. Kučera (Novák, Čančík), 8. Kučera, 24. Čutta (Tomka), 26. Filo, 33. Čutta (Kučera), 37. Filo (Šejc, Tureček), 55. Tokar (Kučera), 57. Kučera (Čutta, Beneš)

strong>4. kolo, 4. 12. 2022
BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 4:4 ()
Branky a nahrávky: 6. Bydžovský, 17. Komžík (Vrbata), 37. Vlček, 56. Bydžovský – 23. Gerstner (Kubát), 25. Kubík (Suchý), 29. Gerstner (Balbyshkin), 55. Svrček (Suchý)

Liga starších žáků B (U13 – 7. třída)

Sedmáci v předchozím týdnu ve svém zápasovém kalendáři neměli žádný zápas. K dalšímu souboji vyjedou v neděli 11. prosince na ledě týmu HC Klášterec nad Ohří.

Liga mladších žáků A (U12 – 6. třída)

Šesťáci si pro body dojeli do Loun. Na konci druhé třetiny svítil na světelné tabuli stav 3:2 ve prospěch karlovarských mladíků. Dvě ze vstřelených branek si připsal Max Kalčík a autorem třetí branky byl Mikuláš Gregor. Ve třetí třetině energetici udeřili pětkrát. Prvním střelcem třetiny byl Max Kalčík, který si svou trefou zkompletoval hattrick. Po jednom gólu si připsali Jakub Kuchta a Lukáš Hoško. Mikuláš Gregor skóroval dvakrát a i on se kromě vítězství svého týmu mohl radovat z hattricku. Druhým zápasem, který šesťáci odehráli byl duel se šesťáky týmu HC Děčín. Karlovarští žáci si zřejmě svou munici vystříleli v předchozím duelu, neboť proti děčínským se prosadili jenom dvakrát, ale inkasovali devět gólů. Situaci nezachránila ani výměna brankářů. I přesto si šesťáci oproti minulému týdnu polepšili a poskočili s patnácti body na 5. místo tabulky skupiny 1 – Ústecká.


15. kolo, 3. 12. 2022
HC Louny - HC Energie Karlovy Vary 5:8 (1:2, 1:1, 3:5)
Branky a nahrávky: 9. Heller (Formánek), 40. Vaic (Nejedlý, Müller), 51. Heller, 57. Brom (Heller), 60. Nejedlý (Müller) – 4. Kalčík, 13. Gregor (Kalčík, Hoško), 23. Kalčík (Koblížek), 45. Kalčík (Gregor), 48. Gregor (Hoško), 52. Kuchta (TS), 53. Hoško, 57. Gregor (Koblížek)

16. kolo, 4. 12. 2022
HC Energie Karlovy Vary – HC Děčín 2:9 (1:2, 0:3, 1:4)
Branky a nahrávky: 9. Gregor (TS), 52. Kaputa (Kuchta, Reichelt) – 7. Patrman (Šejc), 11. Šejc, 30. Hubený (Veselý), 31. Luka (Šejc), 36. Šejc (Koval, Hašek), 41. Nádvorník (TS), 49. Hašek (Nádvorník), 52. Nygrýn (Koucký, Veselý), 60. Luka (Šejc, Patrman)

Liga mladších žáků B (U11 – 5. třída)

Pauzu v zápasovém kolotoči měli i páťáci. K dalšímu duelu nastoupí 11. prosince, kdy vyrazí k utkání s týmem HC Klášterec nad Ohří.