HC Energie Karlovy Vary

Vítězství pro Vencu a pana Holoubka, raduje se Černoch

Před zápasem je zdržel ceremoniál, poté ale na soupeře vlétli ve velkém stylu. Energetici proti Litvínovu předvedli perfektní týmový výkon a po zásluze na konci roku brali tři body. To vše se kapitánovi Černochovi líbilo a kromě výkonu chválil i diváckou návštěvu, těch dorazilo téměř pět tisíc.

Jirko, na stadion dorazilo téměř pět tisíc diváků, jak se před takovou atmosférou hrálo?
Samozřejmě je to paráda, je to veliký rozdíl proti zápasů, které jsme hráli předtím. Atmosféra byla opravdu skvělá, strašně nám to pomohlo. Polovina vítězství jde za fanoušky, kteří dnes přišli.

Výhra přišla po čtyřech zápasech, z toho dva byly bez vstřelení branky, ležela na vás nějaká deka?
Samozřejmě, když dva zápasy nedá gól, tak je to takové... Ne, že byste si nevěřili, ale máte v hlavě, že vám to tam prostě nepadá. Jsem rád, že jsme dali brzy gól a takový jsme přesně potřebovali. Trochu štěstíčka a poté už jsme zápas kontrolovali, jak jsme potřebovali.

Vstup do zápasu byl výborný i přes čekání kvůli ceremoniálu. Pocítili jste to nějak?
První střídání bylo těžké, ale snažili jsme se mít krátká střídání, abychom se nějak nezavařili. Když je člověk půl hodiny ve výstroji a nehýbe se, tak je to těžké, ale bylo to pro oba týmy stejné.

Jak jste vy hráči vnímali slavnostní ceremoniál?
Pro každého je takový zápas hezký a asi je to něco, čeho by chtěl každý jednou dosáhnout, že mu někde vyvěsí dres. Určitě jsme zápas chtěli vyhráti, i kvůli Vencovi a panu Holoubkovi, kvůli lidem a hlavně kvůli sobě. Po těch prohrách v řadě jsme takhle na konci roku potřebovali vyhrát.

Budete toho samého jako kapitán chtít dosáhnout i vy?
Je to sen asi každého, v dnešní době už je těžké odehrát kariéru převážně v jednom klubu. Samozřejmě by se mi to ale líbilo.

Když se vrátíme k zápasu, gól v přesilovce jste vstřelili téměř po měsíci. V čem byla největší změna?
Já ani nevím, on to zrovna nebyl klasický přesilovkový gól. Bylo to 5 na 3, takže já jsem hlavně rád že jsme dali gól a bylo to v přesilovce. Už to v nich bylo hodně těžké psychicky, nešly nám a góly jsme z toho nedávali. Naopak jsme se těmi přesilovkami dostávali psychicky ještě níž.

Konkrétně váš gól tak byl zamýšlený, nebo to bylo i trochu o štěstí?
Asi štěstí, já jsme chtěl spíš nahrát, ale tak nějak jsem to tam hodil do brány a to k tomu asi patří.

Související články