HC Energie Karlovy Vary

Dračice v prvním kole porazily pražskou Kobru

Ženy: HC Kobra Praha - HC Dračice Karlovy Vary 1:5. K předehrávce 1. kola letošní ligy žen zajížděla karlovarská děvčata na led Kobry Praha s odhodláním získat všechny tři body. Proti nim stál celek, který za svůj letošní cíl ustanovil vytvořit si dostatečnou základnu, aby mohl v dalších letech útočit na postup do elitní skupiny A. To karlovarské Dračice již v této sezóně jednoznačně chtějí k elitě postoupit. Svá první ligová utkání si odehrály karlovarské útočnice Brichová a Frková a také plzeňská Ovsjannikovová, která hostuje právě u Dračic.
Liga žen - skupina B, 1. kolo, ne 2.9.2007
Kobra
Karlovy Vary
1:5
1:1, 0:1, 0:3
Branky: Benešová - Fričová Věra 2, Bauerová, Hajdová, Vylíčilová. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Střely na branku: 36 : 20.
Karlovy Vary: Lukešová (Seemannová) - Hornová - Wadowská, Kotrbáčková Ivana - Kotrbáčková Soňa - Fričová Věra – Bauerová – Ovsjannikovová (hostování z Plzně), Vylíčilová (hostování z Pelhřimova) - Pöpperlová – Frková, Brichová – Hajdová – Trsková (hostování z Plzně)

Komentář k utkání

V první třetině byla znát nerozehranost a určitá nervozita z prvního utkání. Vše ovšem Dračice nahra-zovaly bojovností, přesto nervozita udělala své a na hře to bylo znát. Nejhorší možná nálada padla na karlovarskou střídačku v 8. minutě, když se Kobra zásluhou Benešové, která protlačila puk za záda Lukešové po předchozí střele Kuželové, dostala do vedení. Dračice zvýšily bojovnost a tu ve 12. minu-tě korunovala Bauerová vyrovnávací brankou.

Od této chvíle se obě družstva snažila vítězství strhnout na svojí stranu. Karlovarským se to nepodaři-lo, ani když jim soupeřky umožnily hrát minutu a 38 vteřin dlouhou přesilovou hru 5 na 3. Nelítostný boj trval až do konce druhé třetiny a to přesto, že Věra Fričová zužitkovala přihrávku Hornové, a po objetí branky našla skulinku mezi tyčí a chráničem brankářky.

Do poslední třetiny trenér Dračic provedl mírný zásah do sestavy. Na led jakoby nastoupilo jiné druž-stvo a již nebylo pochyb, že si celek z lázeňského města nenechá vítězství vzít. Dračice se nastěhova-ly na polovinu Kobry a bylo otázkou, kdy se skoré bude zvyšovat. Ve 45. minutě Wadowská minula pěknou střelou těsně branku, ale Věra Fričová odražený puk od zadního mantinelu vleže dorazila do sítě. O dvě minuty později vybojovala Hajdová u mantinelu puk a její pas před branku poslala Vylíčilo-vá expresní cestou do branky. Na konečných 1 : 5 zvýšila v 58. min. Hajdová po přihrávce Pöpperlo-vé.

Ohlasy trenérů

Hodnocení trenérů K.Varů : „Na první mistrovské utkání jsme nastoupili bez dvou hrá-ček, které odešly na hostování do jiných klubů. Do sestavy jsme zařadili dvě nové začínající hráčky z Karlových Varů a dvě hráčky z hostování z Plzně. První dvě třetiny byla sestava promíchána právě kvůli novým hráčkám a to se odrazilo na výkonu celého družstva. Dalším faktorem byla nerozehranost družstva a proto jsme po dvou třetinách drželi těsný výsledek 1 : 2. Ve třetí třetině, kdy jsme hráli na dvě lajny se výkon družstva výrazně zlepšil a zaslouženě jsme zvítězili.“