HC Energie Karlovy Vary

S Berounem i napodruhé bez bodu

Ženy: HC Berounské Lvice - HC Energie 4:2 (4:1, 0:0, 0:1)
Nebýt jedné hráčky, mohly karlovarské hokejistky při svém výjezdu do Berouna pomýšlet na zajímavý výsledek. Kateřina Solničková však obstarala všechny trefy domácích během osmi minut, zatímco karlovarská Jana Fričová a Sabina Hajdová zaznamenaly pouze po brance. I druhé vzájemné střetnutí tak vyznělo lépe pro Lvice.
Liga žen - skupina B, n12, so 7.3.2009
Beroun
Karlovy Vary
4:2
4:1, 0:0, 0:1
Branky Energie: J.Fričová (Bauerová), Hajdová (I.Kotrbáčková). Vyloučení: 7:4. Bez využití. Zásahy brankářek: 19:19. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2.
Karlovy Vary: Lukešová - I.Kotrbáčková, S.Kotrbáčková, Bauerová, Wadowská - Schildhabelová, Lédlová, Brotánková – J.Fričová, Hajdová, Hornová – Vylíčilová, Pöpperlová, Tupachová

Komentář k utkání

Vstup do utkání se Dračicím povedl. Jitka Bauerová ve 2. minutě dlouhým pasem od vlastní branky našla na modré samotnou Janu Fričovou, a ta měla dostatek času, aby zajistila energetičkám vedení. To by ovšem za Beroun nesměla hrát Kateřina Solničková. Než si hostující hráčky uvědomily její způsob hry, otočila utkání, když během osmi minut čtyřikrát ujela a ani brankářce Lukešové nedala šanci. Ve 13. minutě byl stav 4:1.

Od této chvíle si Dračice začaly nebezpečnou protihráčku hlídat a nedovolily jí, někdy i za cenu nedovoleného zákroku, již skórovat. Nejblíže ke korekci stavu měly Dračice v polovině utkání, kdy nejprve Wadowská a následně třikrát Fričová neproměnily samostatné nájezdy. Na konečných 4:2 snížila Sabina Hajdová, kterou našla Ivana Kotrbáčková samotnou před brankou. Více už se Dračicím nepovedlo, byť si v závěru po odvolání brankářky vyzkoušely přesilovku 6 na 3 a následně 6 na 4.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Kliment (HC Energie Karlovy Vary): Výsledek je pro nás velmi krutý. Na začátku utkání jsme se špatně koncentrovali a neuhlídali jsme hráčku Solničkovou. Výkon byl dobrý a bojovný. K naší smůle jsme nevyužili čtyři samostatné nájezdy ve druhé třetině. Asi by se zápas vyvíjel jinak.