HC Energie Karlovy Vary

I do třetice byly energetičky v nadstavbě úspěšné

Ženy : HC Energie - ESA Praha 4:1 (0:0, 2:0, 2:1) Ve třetím kole nadstavby přivítaly energetičky na domácím ledě soupeřky z hlavního města. I třetí vzájemný zápas jim vyšel na jedničku a ze zápasu vyšly s tříbodovým ziskem. Dvě branky si připsala Jana Fričová (na snímku).
Liga žen - skupina B, n3, so 12.12.2009, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
ESA Praha
4:1
0:0, 2:0, 2:1
Branky a nahrávky: 24. Fričová J. (Orlichová), 25. Pöpperlová (Brichová, Fričová J.), 53. Brichová (Fričová Jana, Hornová), 55. Fričová Jana (Hornová, Pöpperlová) - 44. Bučičová (Kovaříčková). Vyloučení: 3:5. Bez využití. Střely na branku: 67:2.
Karlovy Vary: Sýkorová - Hornová, Schildhabelová – Kotrbáčková, Hessová - Forejtová, Bauerová, Orlichová – Fričová Jana, Pöpperlová, Brichová - Štollová
ESA Praha: Hůlková - Svobodová Věra, Svobodová Dita, Svobodová Kateřina, Pokorná, Hanušová Hana, Holanová, Kocourková, Buřičová, Kovaříčková, Rédlová

Komentář k utkání

V sobotu přivítaly energetičky ve velmi oslabené sestavě na svém ledě soupeřky ESA Praha. Oba vzájemné zápasy základní části, ve kterých Karlovaračky drtivě porazily své pražské soupeřky, dávaly domácím naději, že i tentokrát body zůstanou na západě Čech. Soupeřky nastoupily tradičně se „zabetonovanou“ obranou. Chytající Sýkorovou ohrozily pouze dvěma střelami. Na druhé straně hostující Hůlková měla plné ruce práce. Karlovaračky zasypali branku ESY množstvím střel, ale mnoho z nich končilo na tělech obětavě bránících soupeřek nebo ve výstroji brankářky. Recept na překonání Hůlkové našly energetičky až ve 24. minutě, kdy Jana Orlichová pěkně nahrála Janě Fričové a ta střelou pod víko otevřela skóre. O půl minuty později Jana Pöpperlová zakončila rychlou akci Jany Fričové a Petry Brichové. Na další branku domácích se čekalo dlouhých 27 minut. Mezitím se podařilo pražskému týmu využít chyby v karlovarské obraně a po přihrávce Adély Kovaříčkové snížila na 2:1 Jana Buřičová. V 53. minutě Jana Fričová přihrála na modrou Míše Hornové a její odraženou střelu Petra Brichová dorazila do sítě. Pět minut před koncem objela Jana Pöpperlová branku, přihrála před branku Míše Hornové, její střelu ještě Hůlková vyrazila před Janu Fričovou a ta se již nemýlila a upravila na konečných 4 : 1.