HC Energie Karlovy Vary

Junioři podlehli chomutovským Pirátům

HC Energie Karlovy Vary – Piráti Chomutov 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Junioři po výhře v nájezdech na boleslavském ledě nestačili na Piráty a prohráli o tři góly. Jedinou branku Energie vsítil Matěj Zadražil (na snímku). Karlovarští junioři se tak dál utápí ve stínu úspěchu minulé sezony. Příští zápas čeká mladíky v sobotu proti dalšímu podkrušnohorskému týmu. Přijede Verva Litvínov.
NOEN extraliga juniorů 2011/12, 7. kolo, čt 29.9.2011, KV Arena
Karlovy Vary
Chomutov
1:4
0:1, 1:1, 0:2
Branky a nahrávky: 29. Zadražil (Švec) - 18. Klouček (Hammerbauer, Bartejs), 25. Hrabák (Deveri), 44. Hrabák (Mužík, Mála), 60. Deveri (Hrabák, Ondráček). Rozhodčí: Kostourek – Belko, Havelec. Vyloučení: 5:5, navíc Račuk (CHO) 10 OT. Využití: 0:1. Diváci: 79. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.
Karlovy Vary: Habal (Rauscher) – Urbančok, Valeš, Novák Otto, Šik, Matyáš, Schusser, Funk, Gombár – Tomeček, Vrána, Svoboda, Koblasa (C), Winkler, Korytko, Harkabus, Švec, Táborský, Kverka, Půlpán. Trenér: Karel Mlejnek
Chomutov: Strmeň (Matoušek) – Kolář, Korim, Čížek, Bartejs, Kolčava, Škorík, Opalek, Kopáč – Hanták, Mála, Klouček, Deveri, Ondráček, Hammerbauer, Račuk (C), Pesjak, Mužík, Novák Lukáš, Novák Jakub, Hrabák. Trenér: Jaroslav Beck

Komentář k utkání

Zápas začal obrovský tlak Energie. Chomutovští obránci nevěděli, kam dřív skočit, ale bezbrankový stav drželi. V 10. minutě ujel Matěj Zadražil, ale hostující brankář Jan Strmeň předvedl precizní zákrok. Pět minut do konce třetiny začali tlačit hosté a přineslo to ovoce. Po vyloučení Oty Táborského využil přesilovku po chybě obrany David Klouček a otevřel skóre zápasu. Do konce třetiny ještě mohl srovnat Adam Schusser, ale v samostatném úniku netrefil bránu.

Druhá třetina začala vyloučením domácího hráče a nepříliš povedenou přesilovkou hostí. Ve 25. minutě se ale skóre měnilo znovu. Při standartním počtu hráčů na ledě se po pěkné individuální akci prosadil poprvé v zápase Radek Hrabák. O čtyři minuty později zasahoval domácí Šik až na brankové čáře, ze které odpálil puk do bezpečí. Za další minutu snížil náskok Pirátů Matěj Zadražil. Do konce třetiny si týmy vyměňovaly puk a pálily šanci za šancí. Na úplném konci třetiny dostal hostující kapitán, Marek Račuk, osobní trest na 10 minut za nesportovní chování.

Třetí třetina začala opět tlakem domácích, který byl ještě podpořen vyloučením hostujícího Škoříka. O střely se pokoušeli Schusser a Švec, ale Strmeň byl pozorný. Ve 44. minutě ujel v protiútoku Radek Hrabák a dokázal vstřelit svou druhou branku v utkání. Za dalších pět minut se mohli hosté radovat znovu a Hrabák mohl vstřelit hat-trick. Puk, který vyslal ze své hokejky, ale orazítkoval obě tyče a odrazil se mezi kruhy. Domácí se snažili, ale v posledních deseti minutách branku vstřelit nedokázali. Dvě minuty do konce to zkoušeli dokonce bez Habala v brance. Ten se ale kvůli vhazování musel do své branky vrátit, zůstal tam a po perfektně provedené situaci 2 na 1 ještě naposledy kapituloval. 17 sekund do konce se trefil Danko Deveri po přihrávce nejlepšího hráče utkání, Radka Hrabáka.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek – HC Energie Karlovy Vary: V dnešním zápase jsme předvedli celkem solidní vstup do první třetiny. Od té doby, co vstřelil soupeř první branku, tak měl zápas ve své režii. Prohrávali jsme osobní souboje a chyběl nám pohyb. Chomutovu tyhle důležité aspekty nechyběly a zaslouženě vyhrál.

Jaroslav Beck – Piráti Chomutov: Myslím, že to bylo zajímavé utkání. Nepostrádalo nasazení, ani vysoké tempo. Karlovarští na nás vlétli od začátku a to nás zaskočilo. Po dvou venkovních porážkách jsme na to ale byli připraveni a snažili se vývoj otočit. To se podařilo.