HC Energie Karlovy Vary

Vlčí smečka porazila Plzeň, indiáni schytali debakl

JUN: HC Energie Karlovy Vary - HC Plzeň 1929 8:2 (3:0, 1:1, 4:1)
V rámci 12. kola DHL Extraligy juniorů na karlovarský led zamířil tým z nedaleké Plzně. Karlovarská Vlčí smečka na domácí půdě předváděla skvělé výkony. Během první třetiny nabrala hra nečekaného obratu, kdy se v jejím závěru podařilo energetikům hned třikrát za sebou prosadit. Karlovarští se tak stali jasným vítězem a berou celé tři body.
DHL extraliga juniorů, 12. kolo, so 8.10.2016
Karlovy Vary
Plzeň
8:2
3:0, 1:1, 4:1
Branky a nahrávky: 17. Vodička (Janata, Hauzr), 19. Šála, 20. Čejka (Hauzr, Procházka), 28. Janata, 43. Janata (Hendrych, Pajk), 44. Čejka (Hauzr), 52. Nguyen, 58. Hauzr (Kovář, Pajk) – 24. Váchal (Rubner), 49. Vracovský (Stráský). Rozhodčí: Turčan – Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 94. Střely na branku: 34:36. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1, 6:2, 8:2.
Karlovy Vary: Kuchař – Beer, Sedlák, Vápeník, Pajk, V. Brabec, T. Brabec, Vodička – Kurfürst, Horký, Nguyen, Salnikov, Čejka, Kovář, Šála, Hendrych, Hauzr, Janata, Procházka
Plzeň: Krasanovský (20. Zeman) – Kaňák, Novák, Pokorný, Sysel, Krystl, Váchal, Kačena, – Vracovský, Kodýtek, Kantner, Rubner, Vavřička, Chalupa, Stráský, Kokoška, Hanzlík, Roubal, Korelus

Komentář k utkání

Do utkání vstoupily oba týmy s velkým nasazením, avšak ihned po úvodním buly se kotouče ujali hostující indiáni, kteří k němu energetiky pouštěli jen zřídka. Plzeňští obsadili útočné pásmo, v němž dlouhou dobu drželi karlovarskou Vlčí smečku pod tlakem. Karlovarská obrana i brankář Kuchař měli plné ruce práce. Až v 11. minutě se objevili v šanci Karlovarští, když Hauzr sám probruslil celou ledovou plochu až k hostujícímu gólmanovi Krasanovskýmu. Úspěšně zakončit se mu však nepodařilo, Krasanovský si ho pečlivě pohlídal. Při další hře v oslabení se domácím dařilo držet si hosty od těla, a tak jsme se žádného gólu nedočkali. Hra nabrala nečekaný obrat v závěru první dvacetiminutovky. Plzeňští šli do čtyř, čehož karlovarští junioři využili. Nejprve se v 17. minutě již po několika vyslaných střelách na Krasanovského za asistence Janaty a Hauzra prosadil Petr Vodička. Poté vystřelil Dominik Šála, jehož střelu Krasanovský vyrazil, avšak po chybě jednoho z domácích hráčů se kotouč dostal přímo do brány, a tak Karlovarští přidali hned další branku. Energetici předváděli skvělé výkony. Pouhých třiadvacet vteřin před koncem první třetiny navýšil Michael Čejka, když mu Hauzr přihrál do mezikruží odkud se mu podařilo zvýšit náskok svého týmu na tříbrankový.

Druhou periodu začali hosté s jiným brankářem. Za Krasanovského nastoupil Zeman. Ve 24. minutě byl při úniku na bránu faulován Kantner. Sudí nařídili trestné střílení, ale Kantnerovi se při něm překonat zatím bezchybného Kuchaře nepodařilo. Kuchařovu svatyni zasáhl o pár vteřin později přesnou střelou po kombinaci s Rubnerem Adam Váchal. Oba týmy byly na kotouči značně aktivní. O čtyři minuty později na první inkasovanou branku Karlovarští reagovali další vstřelenou. Kapitán karlovarského mužstva Jiří Janata si najel do útočného pásma po pravé straně, odkud z předbrankového prostoru a úspěšně zakončil. Závěrečné minuty druhé třetiny toho k podívané již moc nenabídly. Plno chyb a nepřesností ve hře strhlo pouze nekonečnou bitvu o kotouč, při níž se hosté i energetici neustále přesouvali z pásma do pásma. Ve 39. minutě se do šance dostal ujíždějící Hauzr s Kovářem, druhému jmenovanému přihrávka před Zemanem ale nesedla, a tak kotouč skončil mimo brankoviště.

Závěrečné dějství jasně ovládli domácí. Ačkoliv hosté byli stále velmi aktivní a hra se zdála být vyrovnaná, podařilo se Vlčí smečce vsítit během 43. minuty hned dva góly. Nejprve navýšil po kombinaci Hendrycha a Pajka svou střelou pod víko plzeňské branky Jiří Janata. Pár vteřin na to si šestý gól svého týmu za asistence Hauzra připsal Michael Čejka. Karlovarská Vlčí smečka hrála velmi obětavě. Ve 48. minutě měli k dispozici přesilovou hru, při které se jim nedařilo udržet útočné pásmo, a tak ji využít nedokázali. Po skončení plzeňské hry v oslabení se kotouč dostal na hůl Tomáše Vracovského, kterému se společně se Stráským podařilo náskok energetiků, alespoň trochu snížit. Ovšem ne na dlouho. Energetici na inkasovanou branku opět reagovali gólem. Svou přesnou střelou v útočném pásmu se prosadil Tomáš Nguyen. Plzeňští obsadili obranné pásmo karlovarských juniorů. I přes několik střel a velkých šancí hostů se za karlovarského gólmana žádná ze střel nedostala. 58. minuta přinesla další vstřelenou branku energetiků. Na střelu Kováře u levé tyče dorážel Filip Hauzr, kterému se podařilo kotouč doklepnout za Zemana. V posledních minutách Hauzr ještě několikrát na Zemana dorážel, ale znovu za něj kotouč protlačit nedokázal.

Karlovarští předvedli skvělý výkon. Takový konec by před tímto zápasem asi nikdo netipoval. Po jasné gólové převaze tak zůstaly celé tři body Vlčí smečce a hosté odjeli zpět do Plzně bez bodu.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): My jsme dnes hlavně rádi, že jsme dokázali vstřelit osm branek s tou naší trošku střeleckou nemohoucností. Zapracovali jsme na tom, ukázali jsme hráčům pár věcí na videu a já jsem velmi rád, že k tomu dneska přistoupili tak, jak přistoupili. Samozřejmě ten výsledek je možná trochu krutý pro Plzeň, protože měla velké množství šancí, ale v těch nás dnes výborně podržel náš gólman, takže tomu patří velká část vítězství. Hráči dnes však hráli maximálně obětavě. Znova říkám, dát osm gólů proti Plzni je výborný. Doufám, že nám to pomůže do dalších zápasů.

František Černý (HC Plzeň 1929): Pro nás to byl nepříjemný zápas. Rozhodla již první třetina, kdy jsme dostali branky v oslabení a je také pravda, že nás nepodrželi brankáři. Byl to hodně specifický zápas, Karlovy Vary do čeho bouchly, to jim tam spadlo.

Fotogalerie