HC Energie Karlovy Vary

Junioři proti Jihlavě berou pouze bod

JUN: HC Energie - HC Dukla Jihlava 1:2sn (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Karlovarští junioři se představili na domácím ledě v nezvyklých 15:00 proti Jihlavě. Zápas se začal vyvíjet dobře pro domácí celek, když se v 6. minutě prosadil Milan Davídek, avšak jediný zásah do sítě Brože na výhru nestačil. Hosté ve druhé třetině dokázali srovnat a následně dokonali obrat v nájezdech. Energetici tak ze zápasu berou pouhý bod.
DHL extraliga juniorů, 28. kolo, út 10.1.2017, KV Arena
Karlovy Vary
Jihlava
1:2sn
1:0, 0:1, 0:0 - 0:0
Branky a nahrávky: 6. Davídek (Pajk, Hotěk) – 35. Peschout (Heinrich, Pospíchal), rozh. náj. Kraučuk. Rozhodčí: Turčan – Rozlílek, Fiala. Vyloučení: 3:3. Využití: Bez využití. Diváci: 74. Střely na branku: 3936.
Karlovy Vary: Kuchař– Beer, Pajk, Vápeník, Bernáth, Brabec, Vodička "A", Weinhold – Kurfürst, Horký, Hotěk, Svoboda, Kovář, Davídek, Bečka, Hauzr, J. Hendrych, Janata "C", Procházka "A"
Jihlava: Brož – Pospíchal "A", Mareš, Pražák, Srnský, Váňa, Huňáček, Hrabaň – Maštera, P. Hendrych, Ondráček, Heindrich "A", Mejzlík, Adam, Berka, Peschout "C", Geier, Kraučuk

Komentář k utkání

První třetina začala v režii domácích, kteří do zápasu vstoupili mnohem lépe než soupeř z Jihlavy. Karlovarští tlak stupňovali a v 6. minutě se prosadil Milan Davídek, který se šikovně prosmýkl mezi obránci a zakončil svoji parádu bekhendovým blafákem. Dukla se snažila velmi rychle odpovědět na úvodní gól, ale domácí byli stále velmi aktivní na kotouči a hosty nepustili do většího tlaku. Jihlavě se přece jenom podařilo zatlačit, což vyústilo ve vyloučení necelé dvě minuty před koncem třetiny. Hostům se v přesilovce podařilo vytvořit ještě více tlaku na Kuchaře a rozezněla se i tyč brankové konstrukce. Skóre však zůstalo po první třetině ve prospěch Karlových Varů.

Druhá třetina začala lépe ze strany hostů. Energetici byli vcelku neškodní a s kotoučem se jim nedařilo prosadit v útočném pásmu. Jihlava se snažila pokračovat ve vysokém tempu, ale byla zastavena vyloučením ve vlastních řadách. Po návratu Heinricha z trestné lavice, se hráč ihned zapojil do útoku, když nahodil puk na bránu, kde Richard Peschout přesně srovnal tečí. Následně se dostal do velké šance Milan Davídek, který jel trestné střílení, ale svůj bekhendový blafák nedotáhl dokonce, když nepřehodil beton brankáře Brože.

Na konci druhé třetiny se znovu nechaly Karlovy Vary vyloučit a Jihlava hrála většinu přesilové hry ve třetí třetině. Tu však využít nedokázala i přes nespočet dobrých střel na bránu. Domácí se i přes velký tlak na svoji bránu nenechali zaskočit a také v dalším průběhu vyráželi k útočným výpadům. To zapříčinilo vyloučení na straně Dukly, ani energetici ale nebyli v početní převaze úspěšní a třetí třetina pokračovala beze změny skóre. Její závěr ještě přinesl velmi zajímavé střely na obě brány, ale ani jedna nebyla úspěšná. Hra tedy šla do prodloužení. V tom se dlouhou dobu týmy přetahovaly o puk a jedinou větší šanci měl Martin Weinhold, který však dobré postavení v útočném pásmu nevyužil. Po bezbrankovém prodloužení následovaly nájezdy, kde byli hosté úspěšnější. Rozhodující branku si připsal Jakub Kraučuk.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): My jsme věděli, že nás dnes bude čekat těžký, houževnatý soupeř, což se také ukázalo. Mrzí mě, že jsme nedokázali hrát to, co jsme si řekli v kabině. Chtěli jsme hrát agresivně a tlačit se do brány, ale to se nám díky našemu slabému pohybu bohužel nedařilo. Našim hráčům se nechtělo jít do předbrankových prostorů, proto jsme si vytvářeli méně šancí. Soupeř byl obětavější, a proto si myslím, že si dnes ty dva body zasloužil více než my. My se z toho musíme poučit.