HC Energie Karlovy Vary

První letošní porážka, Energii smetl Kacetl s Voženílkem

Karlovarští hokejisté změřili síly s třineckými Oceláři. Přes velkou snahu energetiků se jim nepodařilo najít recept na brankáře Kacetla, který tak odjíždí s vychytaným čistým kontem. Energie si připsuje první porážku v novém roce.
Tipsport extraliga, 35. kolo, pá 12.1.2024, Karlovy Vary, KV Arena
HC Energie Karlovy Vary
HC Oceláři Třinec
0:3
0:1, 0:0, 0:2
Branky a nahrávky: 04:32 Růžička (Jeřábek; 4/4), 40:37 Voženílek (Růžička, Nestrašil; 5/4), 59:51 Voženílek (Nestrašil, Růžička; 5/5). Rozhodčí: Hribik, Sýkora – Brejcha, Thuma. Diváci: 3355. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Střely na branku: 24:31 (4:14, 5:12, 15:5). Zblokované střely: 14:14. Hity: 13:10. Vhazování: 22:31. Průběh utkání: 0:3.
Rozhodčí: Hribik, Sýkora – Brejcha, Thuma
vyloučení4:4
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku24:31
zblokované střely14:14
hity13:10
vhazování22:31
diváci3355
HC Energie Karlovy Vary: Frodl – Plutnar, Huttula, Rohan, Stříteský, Rulík, Bartejs, Tureček – Rachůnek, Hladonik, Kangasniemi – Jiskra, Černoch, Beránek – Redlich, Kofroň, Procházka – Koffer, Přikryl, Kružík.
HC Oceláři Třinec: Kacetl – Smith, Marinčin, Nedomlel, Kundrátek, Jeřábek, Polášek, Adámek – Voženílek, Nestrašil, Růžička – Pánik, Vrána, Kurovský – Roman, Sikora, Hrehorčák – Dravecký, Čacho, Walega.

Komentář k utkání

Začátek utkání se nesl ve velmi rozkoukávajícím se tempu. Ve 4. minutě přišlo vyloučení Tomáše Rachůnka za hákování, ale brzy se počet hráčů na ledové ploše vyrovnal, jelikož se také hosté dopustili nedovoleného zákroku. Při hře 4 na 4 se Ocelářům podařilo otevřít gólový účet zápasu. Jeřábek na sebe strhnul pozornost obránců, čímž se před bránou uvolnil Martin Růžička, jenž poslal kotouč do horní části Frodlovy brány - 0:1. Manko mohl o pár minut později smazat Iikka Kangasniemi, když jeho střela z mezikruží rozezněla pouze Kacetlovu brankovou konstrukci. Ani nabídnutá přesilová hra nepřinesla energetikům ovoce. Jedinou střelu vyslal Michal Plutnar, která ovšem neohrozila těsné vedení Třince. Další šance nebyly nabídnuty, a tak se čekalo na druhé dějství.

Druhá třetina energetikům vycházela herně o trochu lépe. Po srovnání sahal ve 26. minutě Ondřej Beránek, který se dostal k odraženému kotouč, objel branku a pokusil se zakončit, což mu na poslední chvíli znemožnil jeden z Ocelářů. Poté se však Třinec rozhodl zamknout modrou čáru a domácím se velice těžce přecházelo do útočné třetiny. Naopak hostující byli při chuti, zejména na konci třetiny, kdy Třinečtí získali ještě přesilovou hru. V nichž si několik fenomenálních zákroků připsal Dominik Frodl, který udržel tým v naději na bodový zisk.

Zbytek přesilové hry si hosté odnesli do závěrečné dvacetiminutovky, kde ji dokázali také využít. Domácím se nepodařilo pořádně vyhodit a na modré čáře zastavil kotouč Nestrašil, po němž našel Růžička ve slotu Daniela Voženílka, který tečoval nahrávku svého kolegy za Frodlova záda - 0:2. Karlovarští se dožadovali gólu, ale recept na Kacetla hledali těžko. Po polovině závěrečné dvacetiminutovky nabil Černoch do slotu Ondřeji Beránkovi, který v přesilové hře trefil pouze spojnici hostující svatyně. Domácí se mermomocí snažili skórovat, ale špatná koncovka v čele s kvalitním Kacetlovým výkonem jim stály v cestě. V závěru se Karlovarští lodivodi pokoušeli snížit se šesti bruslaři v poli, ale gólem do prázdné brány stvrdil vítězství Ocelářů Daniel Voženílek. Karlovy Vary si připisují první porážku v novém roce.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): „Z našeho pohledu je po delší době nepovedené utkání, kdy jsme podali mdlý výkon. Chyběla naší energii pohybová energie a vůbec jsme se přes důsledně pracujícího soupeře nedostávali do šancí, kromě dvou, které zmínil kolega, které byly v přesilových hrách. Dnes to nebyl náš den, nebylo to naše utkání a je potřeba říct, že soupeř zaslouženě bere tři body.“

Vladimír Országh (HC Oceláři Třinec): „Jsme rádi za tři body. Nebyl to vůbec lehký zápas, jelikož domácí v poslední době hrají velmi dobře, což potvrdili také v zápase. Udrželi jsme čisté konto, ale na druhou stranu jsme měli také štěstí, kdy nás zachránilo břevno a tyčka. Je třeba říct, že kluci to odmakali a šli vítězství naproti. Jsme rádi za tři body, které jsou pro nás důležité. Stejně tak musíme ocenit soupeře, přesto že mu chyběli nějací hráči, tak hrál velmi dobře.“

Fotogalerie

Související články